Poliisi auttoi puukotuksen uhria - nuori mies vangittiin tapon yrityksestä

Poliisit antoivat hätäensiapua vakavasti puukotetulle miehelle, jonka he löysivät kerrostalon rappukäytävästä Kuopion Itkonniemeltä viime torstaina.

Poliisit oli hälytetty aamuyöllä taloon puukotuksen takia.

Uhri oli tajuissaan, mutta hän oli vakavasti loukkaantunut ylävartaloon. 18-vuotias mies ei ollut kuitenkaan halukas kertomaan poliiseille, mitä paikalla oli tapahtunut.

Ambulanssi vei miehen hoitoon sairaalaan.

Uhrin löytöpaikalla poliisit kohtasivat myös kaksi muuta nuorta miestä. Kuopiolaismiehet olivat sekavia eivätkä osanneet sanoa, mitä tekivät rappukäytävässä.

Poliisi selvitti tapahtumia, jolloin osoittautui, että puukotus oli tapahtunut hätäkeskukseen asiasta ilmoittaneen miehen asunnossa.

Poliisi otti ilmoittajan, 22-vuotiaan miehen, kiinni. Kiinniotettiin myös rappukäytävän sekavat miehet. He olivat kuopiolaisia ja iältään 19- ja 18-vuotiaat.

Tekopaikalta asunnosta löytyi teräase sekä huumeita. Tämänhetkisen tiedon mukaan löytyneen huumausaineen epäillään olevan amfetamiinia.

Tutkinnassa selvisi, että teosta on syytä epäillä toista sekavista miehistä. Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi 19-vuotiaan miehen epäiltynä tapon yrityksestä.

Asunnon asukasta poliisi epäilee huumausainerikoksesta.

Puukotuksen uhrilla ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.