Poliisi epäilee Helsinki-Vantaan mielenosoittajaa poliisin kunnianloukkauksesta

Poliisi epäilee mielenosoittajaa poliisin kunnianloukkauksesta mielenosoituksessa Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevän vanhemman konstaapelin nimeä huudeltiin mielenosoituksen aikana toistuvasti, ja videota tilanteesta on jaettu sosiaalisessa mediassa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Sen mukaan konstaapelin väitettiin virheellisesti olevan turvapaikanhakijan pakkopalautuspäätöksen tekijä, vaikka asian käsittely on edelleen kesken.

Mielenosoittajan epäillään levittäneen perättömiä väitteitä tai huhuja, jotka voivat aiheuttaa kohteelle vahinkoa tai halveksuntaa.

Noin kaksisataa mielenosoittajaa vastusti turvapaikkaa hakeneiden pakkopalautuksia tiistain vastaisena yönä. Poliisin mukaan mielenosoitus sujui äänekkäästi, mutta rauhallisesti.

Yksi vietiin lääkärin arviointiin

Mielenosoituksesta on kirjattu myös kaksi muuta rikosilmoitusta, jotka ovat liikenteen häirinnästä ja niskoittelusta.

Poliisi otti kiinni ja poisti kaksi ihmistä kakkosterminaalin sisätiloista mielenosoituksen aikana. Poliisin mukaan toinen väitti olevansa matkalla lennolle, mutta hän ei suostunut näyttämään matkalippua poliisille eikä hänellä ollut matkatavaroita.

Poliisin mukaan kiinniotettu käyttäytyi siten, että hänet toimitettiin vapauttamisen jälkeen varotoimena lääkäriin terveydentilan arviointiin.

Toinen kiinniotettu käyttäytyi häiritsevästi eikä suostunut siirtymään mielenosoitukselle varatulle alueelle, poliisi kertoo. Hänetkin vapautettiin myöhemmin.

Poliisien FB-ryhmässä pilkattiin pappia tylyin sanoin