Poliisi epäilee miehen polttaneen kokonaisen rivitalon - kymmenen menetti kotinsa

Poliisi epäilee nuoren nilsiäläisen miehen polttaneen tahallaan kokonaisen rivitalon Nilsiässä viime joulukuussa.

Tulipalo tuhosi yhdeksän asuinhuoneiston kiinteistön kokonaan. Kymmenen ihmistä menetti palossa kotinsa. Osa heistä oli yöllä tulipalon aikaan kotona ja vaarassa savun ja liekkien takia.

Asukkaat havahtuivat kuitenkin palon ääniin ja savuun ja kaikki ehtivät paeta liekkejä ulos ennen palon leviämistä.

Poliisi pääsi epäillyn miehen jäljille omalla rikostutkinnallaan vasta tänä keväänä. Poliisi keräsi havaintoja ja tietoja viikkojen ajan, kunnes tällä viikolla poliisi otti kiinni neljä uutta epäiltyä kuulusteluja varten.

Kuulusteluissa yksi miehistä myönsi aiheuttaneensa tulipalon. Törkeästä tuhotyöstä epäilty mies on vain 22-vuotias. Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi hänet poliisin esityksestä perjantaina.

Nuorta miestä voi odottaa todella mittavat korvausvaatimukset, sillä palo tuhosi rakennuksen lisäksi asukkaiden omaisuutta.

Tutkinnassa ilmeni, että mies meni kaupungilla baarissa olleen tuttavansa kodin sisällä tämän ollessa poissa kotoa ja sytytti tulipalon hänen asuntoonsa huoneiston sisälle.

Miehen epäillään sytyttäneen tupakansytyttimellä kodin liinavaatteita ja muuta irtainta tuleen niin, että palo levisi koko asuntoon ja sitten koko taloon.

Nilsiän rivitalopalo: Kiinniotetut päästettiin vapaiksi, tutkinta jatkuu

Yhdeksän asuntoa tuhonnutta tulipaloa epäillään tahalliseksi - poliisi otti kiinni epäiltyjä

Nilsiän tulipalo: Karaokeillasta palannut pariskunta pelasti ihmishenkiä