Poliisi epäilee savolaismiestä kymmenistä petoksista - haaveili töistä postissa

Poliisi epäilee iisalmelaista miestä kymmenistä petoksista, joissa hänen epäillään myyneen olemattomia tavaroita Tori.fi-sivustolla.

Mies esiintyi sivustolla joko pelkällä etunimellä tai keksityillä nimillä kuten muun muassa "Markku Arona". Kun hän sai rahat, hän jätti aina tuotteet toimittamatta.

Miehen epäillään aloittaneen viimeisimmän rikossarjansa viime kesänä, kun hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen edellisestä tuomiostaan. Mies on syyllistynyt aiemmin kymmeniin vastaaviin petoksiin.

Tapauksessa erikoista on se, että kertomansa mukaan mies oli työllistynyt edellisen tuomionsa jälkeen Postin palvelukseen.

Mies vaikutti tyytyväiseltä siitä, että hän on päässyt tai pääsemässä töihin Postiin. Hän myös vetosi saamaansa työpaikkaan siinä, ettei poliisi olisi saanut hakea häntä vangittavaksi kymmenistä uusista petosrikosepäilyistä.

Poliisi kuitenkin etsintäkuulutti miehen marraskuussa ja hänet tavoitettuaan haki miehen vangittavaksi käräjäoikeudessa.

Rikossarjan esitutkinta on yhä kesken. Savon Sanomien tietojen mukaan poliisi on epäillyt miestä viime kuukausina ainakin lähes 50 petoksesta, joilla hänen epäillään huijanneen ihmisiltä ainakin 6 500 euron arvosta rahaa.

Nettikaupassa ostajat ovat lähettäneet miehen tilille 100–300 euron summia tarkistamatta tietoja mitenkään.

Nettipetoksia estäisi se, etteivät ihmiset lähettäisi rahaa tuntemattomien ihmisten tileille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.