Poliisi etsii yhä Siwan ryöstäjää Kuopiossa

Kuopion Särkilahdessa sijaitseva Siwa ryöstettiin käsiaseen kanssa perjantai-iltana. Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksen kautta kello 19.37. Ilmoituksen teki kaupan myyjä.

Naamioitunut nuorehko mies oli tullut liikkeeseen puoli kahdeksan jälkeen ja vaatinut henkilökunnalta rahaa aseella uhaten. Tiedossa ei ole, oliko ryöstöase aito.

Tapauksesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta tekijää ei oltu vielä lauantai-iltapäivään mennessä saatu kiinni. Mies poistui paikalta jalkaisin kaupparakennuksen taakse ja edelleen Hauenkoukun suuntaisesti Kiiskenkujalle. Saaliikseen mies sai pienehkön summan käteistä rahaa.

Poliisi kaipaa havaintoja tekijästä ja hänen liikkeistään ennen ryöstöä ja sen jälkeen. Poliisi on saanut joitakin silminäkijähavaintoja, mutta niiden avulla ei ole ainakaan vielä päästy epäillyn jäljille. Tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä.

Ryöstöä seurannut poliisioperaatio kiinnitti myös sivullisten huomion. Savon Sanomiin soittaneet ohikulkijat kertoivat poliisin olevan paikalla kiväärien kanssa. Siwan ympäristöä ei kuitenkaan eristetty. Partioita oli aluksi paikalla useampia.

Toukokuun 24. päivänä Kuopiossa ryöstettiin Itkonniemen Siwa, josta naamioitunut nuori mies sai saaliikseen pienehkön summan käteistä rahaa. Poliisi tutkii, onko kyseessä mahdollisesti sama mies kuin Särkilahden Siwan ryöstössä.

Maaliskuun 18. päivänä oli vuorossa Haapaniemenkadun Siwa, jonka ryöstäjä saatiin kiinni muutama päivä myöhemmin. Mies oli ryöstänyt samana päivänä myös R-kioskin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi julkaisi Siwa-ryöstäjän tuntomerkit: Näitkö Adidas-takkista miestä?