Poliisi etsii yhä Siwan ryöstäjää Kuopiossa

Kuopion Särkilahdessa sijaitseva Siwa ryöstettiin käsiaseen kanssa perjantai-iltana. Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksen kautta kello 19.37. Ilmoituksen teki kaupan myyjä.

Naamioitunut nuorehko mies oli tullut liikkeeseen puoli kahdeksan jälkeen ja vaatinut henkilökunnalta rahaa aseella uhaten. Tiedossa ei ole, oliko ryöstöase aito.

Tapauksesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta tekijää ei oltu vielä lauantai-iltapäivään mennessä saatu kiinni. Mies poistui paikalta jalkaisin kaupparakennuksen taakse ja edelleen Hauenkoukun suuntaisesti Kiiskenkujalle. Saaliikseen mies sai pienehkön summan käteistä rahaa.

Poliisi kaipaa havaintoja tekijästä ja hänen liikkeistään ennen ryöstöä ja sen jälkeen. Poliisi on saanut joitakin silminäkijähavaintoja, mutta niiden avulla ei ole ainakaan vielä päästy epäillyn jäljille. Tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä.

Ryöstöä seurannut poliisioperaatio kiinnitti myös sivullisten huomion. Savon Sanomiin soittaneet ohikulkijat kertoivat poliisin olevan paikalla kiväärien kanssa. Siwan ympäristöä ei kuitenkaan eristetty. Partioita oli aluksi paikalla useampia.

Toukokuun 24. päivänä Kuopiossa ryöstettiin Itkonniemen Siwa, josta naamioitunut nuori mies sai saaliikseen pienehkön summan käteistä rahaa. Poliisi tutkii, onko kyseessä mahdollisesti sama mies kuin Särkilahden Siwan ryöstössä.

Maaliskuun 18. päivänä oli vuorossa Haapaniemenkadun Siwa, jonka ryöstäjä saatiin kiinni muutama päivä myöhemmin. Mies oli ryöstänyt samana päivänä myös R-kioskin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi julkaisi Siwa-ryöstäjän tuntomerkit: Näitkö Adidas-takkista miestä?

Uusimmat

Kotimaa

MTV: Jari Aarniota epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018

Kello tikittää ilmastotoimille, mutta hallitus edelleen selvittää – Kulmunin mukaan asioiden tekeminen hyvin vaatii aikaa

Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta – Kuopiossa tutkitaan eläintauteja

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Oikeusministeri Henriksson: Virkamiehiin kohdistuvan maalittamisen tulisi olla virallisen syytteen alaista

Lääkesaatavuudessa jo yli 1  300 häiriötä tänä vuonna – huoli rintasyöpälääke letrotsolista sen sijaan ohi

Vuoden 2019 Paikallislehtikilpailun finalistit on valittu – mukana on myös Kiuruvesi-lehti

Kivihiilen ja turpeen poistuminen tuplaa puupolttoaineen käytön – "Sellaista määrää puuta ei löydy mistään"

Vihreän Langan toiminnan päättyminen herättää surua ja tyrmistystä päätoimittajissa: "En olisi ajatellut, että vaalivoiton jälkeen tapahtuu näin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.