Poliisi-isä puri vauvaa rintaan - sanoi kollegalle purevansa jatkossakin

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi torstaina varkautelaisen 31-vuotiaan vanhemman konstaapelin sakkoihin lastensa pahoinpitelyistä.

Mies oli tönäissyt kahdesti kaksin käsin vanhempaa tytärtään vuonna 2014. Ensimmäisellä kerralla tyttö oli kaatunut maahan ja toisella kerralla iskenyt päänsä oveen. Lapsi oli tuolloin 2–3-vuotias. Tapahtumia ennen tytär oli töninyt nuorempaa sisartaan.

Nuorempi tytär oli 1,5-vuotias, kun isä oli hermostunut niin, että oli purrut tätä rintakehään. Lapsi oli saanut mustelman. Äiti oli valehdellut neuvolakäynnillä mustelman alkuperästä.

Miehen kollega oli yrittänyt keskustella miehen kanssa kasvatusperiaatteista. Mies oli myöntänyt puremat ja sanonut jatkossakin purevansa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi viime helmikuussa syytteen epäselvän näytön vuoksi. Käräjäoikeuden mukaan mustelmat olivat voineet tulla myös kompastuessa.

Hovioikeus määräsi 31-vuotiaalle miehelle 20 päiväsakkoa eli 400 euron sakot. Hänen on maksettava lapsilleen 300 euroa kipu- ja särkykorvausta.

Konstaapeli oli virasta pidätettynä tutkinnan ja käräjäoikeuskäsittelyn ajan. Käräjäoikeuden hylkäävän tuomion jälkeen mies palasi virkaansa.

Miehen työnantaja Itä-Suomen poliisi ottaa nyt virasta pidättämisen uuteen harkintaan.