Poliisi jäljittää SDP-johdon sivustoille hyökänneitä

Helsingin poliisi on edistynyt tutkinnassa, joka koskee SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman nettisivuille tehtyjä hyökkäyksiä. Juttua tutkitaan tietomurtona.

Urpilaisen ja Heinäluoman verkkosivut kaapattiin viime kuussa, minkä jälkeen he ilmoittivat tekevänsä asiasta tutkintapyynnön poliisille. Sivuille lähetettiin törkyviestejä ja Urpilaisen tapauksessa tiettävästi myös lapsipornoa.

Tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu on toistaiseksi vaitonainen poliisin johtolangoista. Taustalla ovat tutkinnalliset syyt. Tarkempia tietoja hän lupaa aikaisintaan parin viikon päästä.

Poliitikkoihin kohdistunutta nettihäiriköintiä tutkitaan myös keskusrikospoliisissa. Tarkastelun kohteena on muun muassa suomenkielinen vihasivusto, jossa kehotetaan tappamaan maahanmuuttajia ja nimeltä mainittuja poliitikkoja.

Myös Facebook-ryhmä, jonka nimi oli "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorssin taposta!" on KRP:n tutkinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus antaa terveyskeskuksille rahaa lääkäreiden palkkaamiseen – ensi vuonna luvassa 70 miljoonaa

Syyttäjä vaati sakkoa vanhemmille, jotka hautasivat kuolleena syntyneen vauvan pihalleen – IS: Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Presidentti Niinistö onnitteli Etiopiaa Nobelin rauhanpalkinnosta: Tämä osoittaa, että pitkäkestoinen konflikti voidaan ratkaista

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Paltan Aarto: Postin työehtosopimuskiistassa loppuu aika kesken

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.