Poliisi julkaisi lisää kuvia – kauppojen ryöstäjistä tullut poliisille paljon vihjeitä

Poliisi on saanut paljon vihjeitä Kuopiossa sunnuntaina tehdystä kahdesta kaupparyöstöstä.

Kahdessa erillisessä ryöstössä oli yhteensä kolme tekijää. Ryöstöjen ei epäillä liittyvän toisiinsa.

Tekijöitä ei ole kuitenkaan vielä tavoitettu. Poliisin mukaan tiistaina kesken olivat vihjeiden seulomiset ja tarkistamiset epäiltyjen tavoittamiseksi.

Poliisi pyytää lisää vihjeitä henkilöiltä, jotka tunnistavat valvontakameroiden kuviin tallentuneet ryöstäjät. Kuopiossa Pihlajalaaksossa K-marketin sunnuntai-iltana ryöstäneet pojat tallentuivat kameroihin niin, että todennäköisesti ainakin heidän vanhempansa, mutta mahdollisesti myös kaverit tunnistavat pojat kuvista.

Pihlajalaakson lähikaupan ryöstäjät. Kuva: Poliisi
 

Poliisi pyytää tietoja, keitä pojat ovat. Vihjeet asiasta voi soittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai jättää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Molemmat Pihlajalaakson kaupan ryöstäjät olivat nuoria ja pituudeltaan noin 165 senttiä. Pojat olivat hoikkia ja heillä oli mustat housut ja kasvot peitettyinä.

Toisella pojalla oli musta takki ja harmaa-punaraidallinen pipo sekä hanskat, joissa oli huomiovärin keltaista. Toisen pojan ulkotakki oli vaaleanharmaa ja sen alta näkyi oranssit hupun nauhat.

K-Market Pihlajalaakso Poukamankadulla ryöstettiin sunnuntai-iltana kello 21.56 eli pojat olivat odottaneet siihen asti, että kaupan sulkemisaikaan oli enää pari minuuttia.

Pojat eivät saaneet ryöstettyä kaupasta rahaa, vaan myyjä esti sen. Sen sijaan kaksikko ryösti mukaansa muuta omaisuutta ja pakeni sitten ulos.

Samana iltana sunnuntaina aikuinen mies ryösti Särkiniemessä Sale-kaupan Särkiniementiellä kello 17.45. Miehellä oli tummansininen paita, jonka alta näkyi huppu ja paidan rinnassa luki Lee Cooper. Mies oli naamioinut kasvonsa mustalla huiville, jossa oli valkoisia kuvioita.

Miehen silmät ja yläosa kasvoista tallentuivat valvontakameraan täysin tunnistettavasti.

Mies joka ryösti Särkiniemen lähikaupan pääsiäissunnuntain iltana. Kuva: Poliisi
 

Poliisi pyytää miestä ilmoittautumaan tutkinnan nopeuttamiseksi tai hänet tietäviä ilmoittamaan, kuka mies on.

Poliisi jatkoi tiistaina myös teknistä tutkintaa. Molempia sunnuntain välikohtauksia tutkitaan ryöstöinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi löysi Kuopion kaupparyöstäjiltä jääneitä esineitä heidän pakoreiteiltään

Poliisi pyytää havaintoja ryöstäjistä – kaksi kauppaa ryöstetty Kuopiossa