Poliisi käy nettirikosten kimppuun sinisellä napilla

Haluatko vinkata poliisille väkivallalla uhkailusta tai muusta epäilyttävästä aineistosta internetissä? Kokeile blue buttonia.

Poliisi avasi tänään verkkosivuilleen palvelun, jonka kautta netin käyttäjät voivat ilmoittaa epäillyistä rikoksista ja niiden valmistelusta.

- Ajatus on, että poliisi loisi turvallisuutta nettimaailmaan. Turvallisuus verkossa on taattava samalla tavoin kuin turuilla ja toreilla. Tässäkin tehtävässä poliisi tarvitsee apua kansalaisilta, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi.

Virkavalta odottaa vinkkejä etenkin väkivallasta, huumeista, petosrikoksista sekä rasistisista rikoksista ja ihmisvihasta. Hätätilanteisiin pätee edelleen sääntö: soita numeroon 112.

Vinkkejä voi jättää www.poliisi.fi/nettivinkki-sivuston kautta. Lisäksi sivuilla tarjotaan niin sanottua vinkkipainikekuvaketta. Palveluntarjoajat voivat ladata painikkeen omille sivuilleen ja linkittää sen johtamaan poliisin verkkolomakkeeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus antaa terveyskeskuksille rahaa lääkäreiden palkkaamiseen – ensi vuonna luvassa 70 miljoonaa

Syyttäjä vaati sakkoa vanhemmille, jotka hautasivat kuolleena syntyneen vauvan pihalleen – IS: Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Presidentti Niinistö onnitteli Etiopiaa Nobelin rauhanpalkinnosta: Tämä osoittaa, että pitkäkestoinen konflikti voidaan ratkaista

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Paltan Aarto: Postin työehtosopimuskiistassa loppuu aika kesken

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.