Poliisi määräsi kevarikuskin ajokieltoon - ajoi vakavan kolarin samana iltana

Kevytmoottoripyörällä ajanut poika loukkasi kolarissa vakavasti jalkansa Suonenjoella myöhään torstaina.

Tapaus on erikoinen, sillä poliisi oli juuri aiemmin samana iltana puuttunut pojan ajoon ja määrännyt hänet ajokieltoon kovan ylinopeuden takia.

Poliisit pysäyttivät 17-vuotiaan pojan Suonenjoen keskustassa illalla ylinopeuden takia ja ottivat häneltä ajokortin. Poliisi voi kuitenkin antaa ajokieltoon määrätylle kuljettajalle luvan ajaa paikalta vielä pois, jotta saa vietyä ajoneuvonsa esimerkiksi kotipihaan.

Vähän myöhemmin poika ajoi kuitenkin kolarin henkilöauton kanssa. Kello 21:n jälkeen poliisit ja ambulanssi hälytettiin Rautalammintien ja Asemakadun risteykseen. Sama poika oli törmännyt kevytmoottoripyörällä kolmion takaa tulleen auton kylkeen. Pojalta murtui jalka onnettomuudessa.

Henkilöauton kuljettaja olisi ollut risteyksessä väistämisvelvollinen, mutta poliisi tutkii, ajoiko poika risteykseen kovaa ylinopeutta. Tällä hetkellä molemmat kuljettajat ovat epäiltynä kolarissa.

Poika sai kolarissa jalkaansa vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin ambulanssilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.