Poliisi määräsi yökerhot kiinni etuajassa

Osa kuopiolaisista ravintoloista joutui sulkemaan ovensa tuntia suunniteltua aikaisemmin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pohjois-Savon poliisin määräyksestä.

Ravintolat, joilla on jatkoaikalupa jatkaa anniskelua puoli neljään, olisivat sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran ohjeen mukaan voineet jatkaa myyntiä kello 3.30:een myös talviaikaan siirtymisen jälkeen.

Valviran ohjeissa kesä- ja talviajasta todetaan seuraavasti:

"Kesäaikaan siirryttäessä valomerkki on annettava kello 02.30, koska kelloa siirretään tunnilla eteenpäin kello 03:sta kello 04:ään. Anniskelupaikka pitää siis sulkea kellon mukaan. Menetetty tunti saadaan haluttaessa ottaa takaisin talviaikaan siirtymisen yhteydessä, jolloin valomerkki annetaan kello 03.30 vasta siinä vaiheessa, kun kelloa on siirretty taaksepäin kello 04:stä kello 03:een."

Poliisi kuitenkin määräsi, että ravintoloiden on lopetettava myynti kesäajan mukaan kello 3.30, eli tuntia aikaisemmin.

 

Käsky on herättänyt laajasti huomiota Facebookissa, jossa siitä on kirjoittanut muun muassa ravintola-alalla työskentelevä Kuopion kaupunginvaltuutettu Allu Koskinen.

Hänen mukaansa poliisi kävi noin kello 2 ravintoloiden ovella ilmoittamassa, että valomerkki on annettava kello 3.30 kesäajan mukaisesti ja että myöhempään ei saa olla auki.

–Ravintolat olivat ehtineet mainostaa "ylimääräistä tuntia", mutta tällä mielivaltaisella päätöksellä se peruttiin. Muualla Suomessa tällaista ohjeistusta ei poliisilta tullut, Koskinen kirjoittaa.

Valtakunnallisen Night People Group -ketjun toimitusjohtaja Antti Raunio kirjoittaa, ettei ole kokenut vastaavaa 13 vuoden uransa aikana. Hänen mukaansa ketjun ravintolat muissa kaupungeissa saivat olla auki Valviran ohjeen mukaisesti.

Savon Sanomat ei tavoittanut yöllä töissä ollutta Pohjois-Savon poliisin yleisjohtajaa kommentoimaan asiaa, eikä sunnuntaina töissä ollut yleisjohtaja ollut tietoinen, miksi yökerhot on käsketty sulkea etuajassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisin toimista saatetaan käynnistää esitutkinta

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Lännen Median tiedot: Helsingissä viime viikolla tapahtunut henkirikos oli paloittelusurma

THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasivat viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

OAJ: Etäopetus soveltuu osin lukioihin, mutta perusopetukseen ei juurikaan –  koronakevään oppimisvajetta ei paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa kuukaudessa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.