Poliisi otti anarkistimielenosoituksesta noin 20 kiinni

Itsenäisyyspäivän anarkistimielenosoitus kärjistyi ikkunoiden rikkomiseksi ja muutamiksi nujakoiksi poliisin ja mielenosoittajien välillä.

Poliisi on ottanut kiinni noin 20 ihmistä itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa. Poliisin mukaan heitä epäillään esimerkiksi vahingonteoista ja mellakoinnista.

Etelärantaan saarrettua anarkistijoukkoa on ryhdytty purkamaan. Osalta on otettu henkilötiedot, ja heidät on valokuvattu.

Mielenosoituksen vahinkojen laajuutta ei ole vielä mahdollista arvioida, sanoo viestintäjohtaja Juha Hakola.

Hakolan mukaan tilanne keskustassa on jo rauhoittunut.

Eriarvoistumista ja "eliitin juhlia" vastustanut mielenosoitus alkoi Helsingin Itäkeskuksesta. Siellä protestoijat kohtasivat poliisin vahvan miehityksen jo metrossa, jossa tarkastettiin parikymmentä ihmistä astaloiden varalta. Itäkeskuksessa oli poliisiautojakin STT:n toimittajan mukaan parisenkymmentä.

Noin parisataa mielenosoittajaa siirtyi metrolla Hakaniemeen ja marssi Senaatintorin kautta Etelärantaan Elinkeinoelämän keskusliiton päämajan eteen. Matkalla protestoijat hakkasivat ja rikkoivatkin näyteikkunoita sekä vahingoittivat autoja, kertoi poliisi.

Etelärannassa nähtiin ensimmäiset yhteenotot, kun parisenkymmentä ihmistä yritti läpäistä mellakkapoliisin linjan Eteläranta 10:n edessä. Yritys epäonnistui ja muutamia ihmisiä otettiin kiinni.

Etelärantaan mielenosoittajien tie tyssäsi, kun poliisi motitti porukan Unioninkadulle Esplanadinpuiston reunalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.