Poliisi poisti maasta viime vuonna noin 2 600 henkilöä

Poliisi poisti maasta viime vuonna noin 2 600 käännytys- tai karkotuspäätöksen saanutta ulkomaalaista, joista noin viidesosa oli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, poliisi tiedottaa.

Suurin osa poistettiin maasta heidän tekemiensä rikosten takia. Suurin yksittäinen poliisin maasta poistama ulkomaalaisryhmä ovat virolaiset, jotka ovat saaneet maahantulokiellon aiemmin täällä tehtyjen rikosten takia.

– Useimmat naapurimaahamme poistetuista ovat toistuvasti maahan palaavia taparikollisia, poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen kertoi poliisin tiedotustilaisuudessa.

Poliisi voi poistaa henkilön maasta silloin, kun tällä ei ole oikeutta oleskella Suomessa, eikä hän lähde maasta vapaaehtoisesti.

Poliisi uskoo, että palautettavien määrä lisääntyy lähitulevaisuudessa, sillä vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä. Heistä noin 7 000 on valittanut päätöksestään.

 

"Pakkopalautusten" määrän arvioidaan tuplaantuvan

 

Poliisi poisti maasta saatettuna yli 550 henkilöä. Poliisi uskoo, että näiden niin sanotusti pakkopalautettavien määrä tulee yli tuplaantumaan tänä vuonna.

Voimakeinoja käytetään poliisin mukaan noin parissa prosentissa näistä tapauksista.

– Jos esimerkiksi palautetaan joku, joka on täällä raiskannut ja murhannut, se on kaikkien etu, että siellä on saattaja paikalla, Poutanen totesi.