Poliisi poisti maasta viime vuonna noin 2 600 henkilöä

Poliisi poisti maasta viime vuonna noin 2 600 käännytys- tai karkotuspäätöksen saanutta ulkomaalaista, joista noin viidesosa oli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, poliisi tiedottaa.

Suurin osa poistettiin maasta heidän tekemiensä rikosten takia. Suurin yksittäinen poliisin maasta poistama ulkomaalaisryhmä ovat virolaiset, jotka ovat saaneet maahantulokiellon aiemmin täällä tehtyjen rikosten takia.

– Useimmat naapurimaahamme poistetuista ovat toistuvasti maahan palaavia taparikollisia, poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen kertoi poliisin tiedotustilaisuudessa.

Poliisi voi poistaa henkilön maasta silloin, kun tällä ei ole oikeutta oleskella Suomessa, eikä hän lähde maasta vapaaehtoisesti.

Poliisi uskoo, että palautettavien määrä lisääntyy lähitulevaisuudessa, sillä vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä. Heistä noin 7 000 on valittanut päätöksestään.

 

"Pakkopalautusten" määrän arvioidaan tuplaantuvan

 

Poliisi poisti maasta saatettuna yli 550 henkilöä. Poliisi uskoo, että näiden niin sanotusti pakkopalautettavien määrä tulee yli tuplaantumaan tänä vuonna.

Voimakeinoja käytetään poliisin mukaan noin parissa prosentissa näistä tapauksista.

– Jos esimerkiksi palautetaan joku, joka on täällä raiskannut ja murhannut, se on kaikkien etu, että siellä on saattaja paikalla, Poutanen totesi.

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.