Poliisi sakotti kahdeksaa drone-lennättäjää lentokiellon rikkomisesta EU:n ministerikokouksen aikana Helsingissä

Kahdeksan ihmistä sai sakot dronejen lennättämisestä kielletyillä alueilla Helsingissä EU:n epävirallisen ministerikokouksen aikana viime viikolla, poliisi tiedottaa. Kuutta dronea lennätettiin tilapäisellä lentorajoitusalueella ja kahta pysyvillä lentokieltoalueilla.

Tyypillisesti sakkoja on tullut muutamia kokousten aikana, nyt poikkeuksellisen paljon. Kaikissa tapauksissa poliisi sai lennättäjät kiinni.

EU-puheenjohtajuuskauteen liittyvien kokousten aikana ilmailua rajoitetaan kokouspaikan ympärillä. Lisäksi Helsingissä on useita pysyviä lentokieltoalueita, joissa droneja ei saa lennättää.

Lentokieltoalueilla ei sallita viranomaistoiminnan lisäksi muuta ilmailua ilman erityistä lupaa. Tilapäisille lentorajoitusalueille ei myönnetä poikkeuslupia.

Älä pörrää itärajalla tai ydinvoimalan päällä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa ohjeita dronen turvalliseen lennättämiseen. Droneen pitää säilyttää näköyhteys. Laite ei saa häiritä muiden yksityisyyttä eikä aiheuttaa vaaraa tai meluhaittaa.

Laite saa lentää maksimissaan 150 metrin korkeudella, ja se saa painaa lentoon lähtiessään enintään 25 kiloa. Dronea ei saa lennättää ihmisjoukon päällä. Minimietäisyys joukkoon on 50 metriä.

Asutuskeskuksen päällä dronea saa lennättää, jos se painaa alle kolme kiloa ja lennättäminen on turvallista. Dronen tulee väistää muita ilma-aluksia.

Yleisesti lentoasemaan täytyy säilyttää yli kilometrin etäisyys, ellei dronen lennättämiselle alueella ole lennonjohdon lupaa. Muita rajoitettuja lentoalueita ovat muun muassa ydinvoimalat, öljynjalostamot ja itäraja. Dronella ei saa haitata pelastushelikopterin toimintaa eikä kuvata Puolustusvoimien toimintaa.

Laitteeseen on kirjattava yhteystiedot, ja vahingon sattuessa lennättäjä on korvausvelvollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Suomessa kuusi uutta koronavirustartuntaa – viruksen takia sairaalassa olevien määrä putosi kolmannekseen

Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet vangittiin – toinen uhannut poliisia Ivalossa Helvetin enkelien liivit päällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.