Poliisi selvittää Kontiolahden MM-kisojen kirjanpitoa – kisajohto ei kommentoi

Itä-Suomen poliisi alkaa selvittää Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisojen kirjanpitoa ja tilinpäätöstä. Kontiolahdella järjestettiin ampumahiihdon MM-kilpailut vuonna 2015.

Poliisin selvitystyön taustalla on yksityishenkilön tekemä tutkintapyyntö.

Poliisi hankkii parhaillaan kisojen päätöksentekoon ja kirjanpitoon liittyviä asiakirjoja, joiden uskotaan olevan poliisin käytössä syyskuun lopussa. Päätös mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta voidaan tehdä aikaisintaan marraskuussa, arvioi poliisi.

Kontiolahden kisojen johtajana toiminut Esa Haapala ei aluksi kommentoinut asiaa, mutta halusi myöhemmin täydentää lausuntoaan.

– Tutkintapyynnön tekijän väitteet, jotka ovat olleet myös julkisuudessa, eivät pidä paikkaansa. Mitään laittomuuksia ei ole tapahtunut, Haapala sanoi STT:lle.

Iltalehti uutisoi kesäkuussa poliisille tehdystä tutkintapyynnöstä, jonka mukaan MM-kisoissa tilinpäätökseen on kirjattu menoja väärin mahdollisesti jopa satojatuhansia euroja. Huhtikuussa lehti kertoi tulonjako- ja tilinpäätöskiistasta Kontiolahden ja Ampumahiihtoliiton välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Länsi- ja Pohjois-Suomeen on luvassa sadetta, idässä kesäisiä lämpötiloja

Blockfestin aikana poliisilla riitti hommaa Tampereella – huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja alueelle liputta ryntäileviä nuoria

Outojen voimien valtaamaan newyorkilaistaloon sijoittuva Control on espoolaisen Remedyn toistaiseksi suomalaisin peli

Häkämies varoittelee palkansaajaliittoja tavoittelemasta liian suuria palkankorotuksia – "Näkymä on heikentynyt"

Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä – poliisi tutkii omakotitalon paloa Ylitorniolla murhan yrityksenä

Rinne budjetista Demokraatille: Korkeakoulujen lisärahat tulevat varmasti, mutta niiden jaksotus on auki

Rattijuopoksi epäilty oli hukkua paetessaan poliisia Espoossa – apuun venepoliisi ja jopa lennokki

Sellissä ilman luonnonvaloa tai virikkeitä – Suomelle on huomautettu toistuvasti poliisin tiloissa säilytettävien tutkintavankien oloista, ministeriöllä alustavia ratkaisuja

Polkupyöräilijä kuoli risteysturmassa Oulussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.