Poliisi takavarikoi koko kannabispellon - viljelijä yritti ilmoituksella kieltää poliisin tulon

Kannabiskasveja kasvattanut iisalmelainen mies vaatii oikeutta kumoamaan poliisin takavarikkopäätöksen takavarikoida miehen kannabisviljelmän kasvit.

Mies vetosi siihen, että hän oli ilmoittanut Itä-Suomen poliisille kirjallisesti kesäkuussa kasvattavansa hamppua vain lääkinnälliseen käyttöön ja jalostukseen.

Mies väitti, että hänellä tai osuuskunnalla on kasvinjalostuksen vuoksi oikeus jalostaa huumepitoisuudeltaan korkeitakin kasveja.

Hän oli myös lähettänyt Fimealle jotain kirjelmiä viljemistään, mutta ei ollut missään vaiheessa saanut Fimealta mitään lääke- tai huumelupaa.

Poliisin mukaan kannabisaktivistin oma ilmoitus ei muuta miksikään sitä, että poliisi voi takavarikoida huumeet niitä tavatessaan.

Poliisi määräsi heinäkuussa koko kannabispellon takavarikkoon niin, että kiistellyt kasvit jäivät kasvamaan, mutta miestä kiellettiin koskemasta niihin. Poliisi otti kasveista näytteet ja lähetti ne keskusrikospoliisin laboratorioon tutkittaviksi, oliko kyse huumeista vai kuitukasveista.

Syksyllä tulleen lausunnon mukaan kaikki kasvit osoittautuivat olevan huumekannabista, joten kasvit niitetään ja hävitetään.

Poliisi epäilee iisalmelaismiestä huumausainerikoksesta.

Itä-Suomen hovioikeus totesi miehen valitukseen, että poliisilla oli oikeus takavarikoida huumekasvit eikä mies osoittanut, että hänellä olisi ollut minkään terveysviranomaisen lupaa huumeiden valmistukseen tai käsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kannabiksesta syytetty Kuopiossa: On se sallittua Amerikassakin