Poliisi teki huume-etsinnän myös ammattikoulun kaappiin

Kuopion huumepoliisi teki paikanetsinnän ammattikoulun opiskelijoiden vaate- ja tavarakaappiin Kuopiossa viime syksynä tutkiessaan laajaa huumerikoskokonaisuutta, jonka yhteen haaraan liittyi ammattiopistossa opiskelleita miehiä.

Etsintä tehtiin Savon ammatti- ja aikuisopiston tiloihin Kuopion Presidentinkadulla.

Poliisi oli kuulustellut epäillyn jo aiemmin samana syksynä, mutta hänet oli päästetty vapaaksi odottamaan esitutkinnan valmistumista. Kuopiolainen 29-vuotias mies oli lähtenyt ulkomaan lomalle, kun poliisit jatkoivat vielä esitutkintaa.

Tutkinnassa tuli ilmi tarve tutkia vielä miehen pukukaappi niin kutsutulla Amiskan mäellä, joten poliisit ilmoittivat opistolle tekevänsä sinne etsinnän. Poliisit menivät paikalle ja katkaisivat miehen pukukaapin lukon.

Kaappi tutkittiin, mutta sieltä ei löytynyt etsittyjä huumeita eikä muita vaarallisia kemikaaleja. Poliisit antoivat koulun vahtimestarille uuden, ehjän sankalukon, jolla hän sulki kaapin poliisien lähdettyä.

Poliisi oli tehnyt ennen opistoa jo etsinnän myös saman miehen kotiin. Sieltä löytyi amfetamiinia, ekstaasia, kannabista ja yli kaksituhatta euroa käteistä rahaa. Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta muun muassa kahdesta huumausainerikoksesta ja salakuljetuksesta.

Poliisi näki etsinnät tarpeelliseksi, sillä mies oli aktiivisesti viestitellyt eri henkilöille huumeiden ostostaan. Poliisi taltioi tutkintaakin varten hänen viestejään:

- Tais tulla fail huomisesta kouluun menosta.... Sain femman vauhtii, 29-vuotias opiskelija viestitteli kavereilleen.

Vauhti tarkoitti viestissä amfetamiinia, jota hän viestin mukaan käytti arki-iltana niin, että epäili olevansa kykenemätön kouluun seuraavana päivänä.

- Valvonut yön + syöny lyricoita ja subuu ja bentsoja ja hittii. Lähetää tänään baariin kuosina. Liity seuraan, mies viestitteli toisena päivänä.

Viestissä mainitut aineet ovat huumaavia lääkkeitä.

- Ai bissee+U-koodeja? mies suunnitteli viime kesänä kaverinsa kanssa päihteiden käyttöä. U-huume on uusi, vahva huumausaine.

- Tullaan nyt torilta sinne. Sain weedii kuljetuksella keskustaan tos vähän myöhemmin, hän ilmoitteli kavereilleen kannabistilauksistaan.

Samassa teossa huumausainerikoksesta syytettynä on myös 18-vuotias opiskelija. Miehet viestittelivät usein keskenään huumeiden hankinnasta.

Tapaus on osa laajempaa viime vuonna ilmitullutta rikosepäilyjen vyyhteä, jossa poliisi on tutkinut muun muassa ekstaasin välitystä Kuopiossa.

Vyyhdin oikeuskäsittely alkoi helmikuun alussa ja kestää noin kolme viikkoa.

Miestä syytetään 15 nettipetoksesta - rahaton mies hankki pääoman huumekauppaan

Mies myi ja tarjoili ekstaasia ja kokaiinia Kuopion ravintoloissa

Karttulan läheltä löytyi iso kannabiskasvattamo

Poliisi iski Tor-verkon huumekauppaan - 12 epäiltyä kiinni Kuopiossa

Huumeina myydään nyt Bugatteja ja peeveliä - näitä aineita on erikoisten nimien takana

Poliisi takavarikoi ensimmäisen kerran uutta U-huumetta

Useista vainajista löytynyt U-huumetta - kuolemansyitä tutkitaan vielä lisää