Poliisi tutkii Lempäälässä ammutun miehen toimia murhan yrityksenä

Lempäälän ampumisessa kuollut mies on tunnistettu. Keskusrikospoliisin mukaan hän oli vuonna 1992 syntynyt suomalais-brittiläinen mies, joka oli asunut Suomessa useita vuosia.

Mies tulitti hänet pysäyttäneitä poliiseja, ja poliisi tutkii ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Yksi poliisi haavoittui ylävartaloon.

Poliisi oli ennen ampumista ajanut miestä takaa pitkän matkan. Mies oli poliisin mukaan ajanut huomattavaa ylinopeutta ja ohitellut muita autoja holtittomasti moottoritiellä. Tiedossa ei ole, että kaahauksesta olisi seurannut onnettomuuksia tai kolareita.

Tilanne alkoi iltapäivällä hieman ennen kolmea, kun poliisin pysäytti Lempäälän Moisiossa epäilyttävältä vaikuttaneen ajoneuvon, joka kaasutti tilanteesta pakoon. Poliisi lähti takaa-ajoon usean partion voimin ja kiilasi pakenevan auton usean kilometrin jälkeen valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin jälkeen Turuntiellä.

Iltalehden saamassa videossa näkyy, miten poliisiautot kiilaavat punaisen henkilöauton tieltä.

Autossa oli aluksi mukana kaksi muuta nuorta miestä, mutta he jäivät matkan varrella kyydistä pois ja kuljettaja jatkoi pakoaan yksin.

Poliisin aseenkäyttöä selvittää valtakunnansyyttäjä. Aseenkäytöstä ei ole aloitettu esitutkintaa.

Autoilija ampui kohti poliisia Lempäälässä: kuoli poliisin luoteihin