Poliisi tutkii liittyivätkö iskut seteliautomaatteihin toisiinsa

Pielavedellä toukokuussa tapahtuneen murtoiskun tekijät eivät ole toistaiseksi selvinneet, mutta poliisi on saanut kerättyä vertailutietoa tapauksesta.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Ylitorniossa tehtiin täysin samanlainen isku seteliautomaattiin viime perjantaina.

Poliisi aikoo selvittää, onko kyse mahdollisista samoista vai täysin eri tekijöistä.

Molemmissa tapauksissa tekijät varastivat ensin ajoneuvon, jolla sitten vetivät maksuautomaatin irti, ja ottivat sitten automaatin mukaansa.

Pielavedellä miehet tulivat kesken teon häirityksi, kun lähiasukkaat heräsivät kovaääniseen meteliin pankin seinän rikkoutuessa. Varkaat joutuivat siksi jättämään automaatin pankin eteen pihalle ennen kuin he pakenivat.

Ylitorniossa porukka sai vietyä seteliautomaatin mukanaan. Se ja varastettu auto löytyivät kaksi päivää myöhemmin Ruotsin puolelta Övertorneåsta.

Poliisin mukaan Ylitornion tapauksessa varkaat olivat saaneet avattua maksuautomaatin. Sen sisällä ollut pienehkö rahasumma oli viety.

Itse automaatin rikkominen aiheutti jo useiden tuhansien vahingot.

Myös Pielaveden tapauksessa isoimmat vahingot tulivat pankin seinän rikkomisesta, kun maksuautomaatti revittiin autolla pois paikoiltaan.

Suomessa on tehty myös muita iskuja pankki- ja maksuautomaatteihin. Etelä-Suomessa sattuneet tapaukset ovat kuitenkin olleet erilaisia. Pielaveden ja Ylitornion iskuissa oli käytetty samaa toimintatapaa.

Poliisi tutkii molempia tapauksia törkeinä varkauksina ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauksina.

Pankkivarkaiden auto oli piilossa Savon metsissä

Pankinjohtaja varkaudesta: Toivottavasti oli viimeinen kerta

Raju isku pankkiin - automaatti ja pankin seinä rikottiin