Poliisi uskoo Lapista löytyneen vainajan olevan kadonnut siilinjärveläismies

Poliisi uskoo löytäneensä heinäkuussa Lapissa kadonneen siilinjärveläisen Osmo Ovaskaisen menehtyneenä.

Sodankylän eteläpuolelta löytyi tiistai-iltapäivällä maastosta ihmisen jäänteet. Vainajan löysi Ristonmänniköntien läheisessä maastossa liikkunut metsästäjä. Paikka on noin 2,7 kilometriä luoteeseen Ovaskaisen auton löytöpaikalta.

Ovaskainen, 64, ilmoitettiin kadonneeksi heinäkuun alussa. Hän oli ollut lomareissulla autolla Lapissa, mutta ei palannut kotiinsa Kuopion seudulle sovitusti.

Ovaskainen oli potenut ajoittain muistisairautta, vaikka hän muuten pystyi toimimaan itsenäisesti. Muistisairauden vuoksi oli tiedossa, että ajan ja paikan taju voi ajoittain heikentyä hänellä.

Sivulliset löysivät Ovaskaisen kateissa olleen henkilöauton syyskuun alussa. Poliisin mukaan löytäjät olivat työssään olleita henkilöitä, jotka liikkuivat maastossa ja löysivät auton Sodankylän eteläpuolelta heikkokuntoiselta tieuralta maanantaina 4. syyskuuta.

Katoamisen vuoksi etsintäkuulutettu auto, Volkswagen Vento, oli päällisin puolin kunnossa eli sillä ei ollut jouduttu esimerkiksi kolariin.

Tiistaina löydetyn vainajan lopullinen henkilöllisyys selviää kuolemansyyntutkinnan edetessä. Lapin poliisi uskoo kuitenkin vainajan olevan juuri Ovaskainen.

Tapaukseen ei edelleenkään uskota liittyvän rikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.