Poliisi varoittaa ryöstöjengistä Tampereella

Tampereen rikospoliisi kehottaa ihmisiä olemaan ryöstöjengien vuoksi valppaina. Kännykät ja lompakot kannattaa pitää näkymättömissä ja varkaiden ulottumattomissa. Öisin ei kannata liikkua yksin, ei ainakaan vahvasti humaltuneena.

- Näin voi omalla toiminnallaan välttää joutumasta rikoksen uhriksi ja olla herättämättä huomiota, kuvaa rikoskomisario Jari Luoto.

Poliisin kehotuksen taustalla on Tampereella viime aikoina tapahtuneet ryöstöt. Loppuviikosta on ryöstetty nuorehko mies sekä perjantain että lauantain vastaisena yönä. Uhrit ovat olleet yksin liikkeellä ja heidät on myös pahoinpidelty.

Uhrit ovat kuvailleet tekijät noin parikymppisiksi muutaman miehen ryhmäksi. Poliisin mukaan vaikuttaa, ettei liikkeellä ole sama ryhmä. Toisen tekijöinä epäillään olevan ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Tampereella on ryöstetty viime aikoina lompakoita myös päiväsaikaan. Uhreina ovat olleet lähinnä iäkkäät naiset. Ryöstöt ovat tapahtuneet aseman lähistöllä. Uhreihin ei näissä tapauksessa ole käytetty väkivaltaa. Poliisi epäilee näiden tekijöiden olevan ulkomaalaistaustaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.