Poliisi vetoaa vanhempiin: Älkää olko sinisilmäisiä

Poliisit valvovat tällä viikolla ympäri Suomen alkoholin välittämistä alaikäisille. Poliisi muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.

Poliisin mukaan iso osa koululaisista ja opiskelijoista käyttäytyy asiallisesti, mutta osalla alaikäisistä koulunlopettajaiset karkaavat käsistä.

Etelä-Savon poliisi vetoaa, että vanhemmat osallistuisivat asiaan ottautumiseen, sillä poliisin ja muiden viranomaiset resurssit eivät riitä valvomaan joka paikkaan.

- Nuori saattaa vedota, että "kaikki muutkin" ovat menossa ja "kaikilla muilla" on juomista. Tähän vedätykseen ei kannata lähteä mukaan, vanhempi konstaapeli Toni Reinikainen Etelä-Savon poliisista muistuttaa.

- Pahin mahdollinen teko on ostaa ja antaa vanhempana juomaa omalle lapselle mukaan. On itsepetosta, jos kuvitellaan, että nuori ei silloin juo mitään muuta.  Monesti poliisin jututtamilla päihtyneillä nuorilla kotoa saadut juomat ovat vain pohjia.

Poliisi vetoaa alaikäisten vanhempiin, jotta he eivät olisi sinisilmäisiä nuorten koulujen lopetusjuhlien suhteen.

Vanhemmat voivat itse käydä kaupungilla katsomassa, missä oloissa nuori tapaa kavereitaan. Lisäksi vanhempien tulisi tietää, missä kunnossa nuori tulee kotiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Haaste: Tule iltakävelylle nuorten reviirille