Poliisia vastustellut mies yritti viedä konstaapelin etälamauttimen – rajun kolarin ajanut mies otettiin kiinni

Kuopiolainen 22-vuotias mies yritti viedä poliisilta etälamauttimen, kun poliisit pysäyttivät rikoksista epäillyn miehen Kuopion Puijonlaaksossa sunnuntaina päivällä.

Konstaapeli sai estettyä riehuvan miehen yrityksen viedä etälamautin poliisin varustevyöstä. Partio joutui kuitenkin raudoittamaan miehen, jotta hänet saatiin otettua kiinni.

Miestä epäillään virkamiehen vastustamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneutrvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon käyttövarkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kuopiolaismies oli vienyt sunnuntaina päivällä luvatta henkilöauton avaimet ja niillä auton Puijonlaaksosta.

Pian selvisi, että mies oli ajanut Retkeilijäntietä Puijonlaaksosta Niuvaan päin, kun hän oli menettänyt auton hallinnan lähellä Kuntokujan risteystä.

Auto oli mennyt vastaantulijoiden kaistalle ja edelleen jalkakäytävän yli ojaan, josta se pyörähti katon kautta ympäri ja törmäsi pysäköitynä olleeseen toiseen henkilöautoon.

Kolariauto jäi kyljelleen auton pohja vasten toisen auton etukulmaa. Molempiin ajoneuvoihin tuli pahoja vaurioita.

Sivullinen ilmoitti poliisille kolarista. Autoa kuljettanut nuori mies pakeni sillä aikaa paikalta, mutta poliisit tavoittivat hänet, kun mies oli kävelemässä katua alaspäin.

Mies vastusteli kiinniottoa, mutta poliisit saivat hänet pysäytettyä.

Ambulanssin ensihoitajat kutsuttiin tarkistamaan miehen kunto rajun kolarin jäljiltä. Ensitietojen mukaan hän ei ollut loukkaantunut. Kolariautossa ei ollut kyydissä muita matkustajia.

Mies puhalsi alkometriin 2,75 promillea. Hänet kuljetettiin verikokeeseen tuloksen varmistamiseksi ja mahdollisten muiden päihteiden osuuden selvittämiseksi.

Poliisin mukaan tapauksessa oli onnea, ettei miehen kuljettaman auton alle jäänyt jalankulkijoita. Autolla rälläys ja ulosajo sattuivat kello 12:n ja 13:n välillä, kun aurinkoisena sunnuntaipäivänä lähistöllä oli runsaasti kevyttä liikennettä.

Miehellä on aiempaa rikostaustaa Savon alueelta liikenne-, omaisuus- ja huumausainerikoksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, epäillyt nuoria

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

Postilakon osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan luona – useat tukilakot uhkaavan lähellä

Kevyemmät hoidot voittavat veitsen kosmeettisten hoitojen suosiossa – monet eivät edes halua erottuvaa tulosta

Nordean pankkipalveluissa katkoja iltapäivään asti – vaikuttaa muun muassa kortteihin ja verkkopankkiin

Poliisi keskeytti palautukset Irakiin – sisäministeri Ohisalo Suomen palauttaman irakilaisen kuolemasta STT:lle: Karuimmillaan virheet voivat johtaa tällaiseen

Näkökulma: Ilmastopäätöksissä samat pohdinnat Suomessa ja EU:ssa – miten huomioidaan eri alueet ja työllisyys?

Anderssonille jatkopesti vasemmistoliiton johdossa, puoluesihteeri meni vaihtoon – Koikkalaisen toivotaan kuulevan kenttää paremmin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.