Poliisien nukkumisista töissä nousi kohu

- Nukkuminen työaikana ei ole hyväksyttävää, ja tämän on oltava niin selvää, ettei nukkumista tarvitse ohjeilla edes erikseen kieltää, Poliisihallituksen valvonta- ja hälytystoiminnan yksikön päällikkö, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Uusi kohu poliisien nukkumisesta työvuorossa on Savosta. Iltalehti kertoi maanantaina Mikkelissä julkitulleesta syyttäjän tekemästä syyttämättäjättämispäätöksestä, jonka mukaan kahta suonenjokista poliisia oli epäilty virkarikoksesta heidän nukuttuaan useina työ-öinä Suonenjoen poliisiaseman putkassa.

Kolehmainen ihmettelee tapausta.

- Viimeksi muistan vastaavan 1980-luvulta, jolloin Helsingissä poliisit olivat nukkuneet työvuorossa. Siitä tuli rangaistus, ja asia on kaikilla tiedossa.

- Kun tämä on nyt jälleen keskustelussa, pitää tarkkailla ja selvittää, mistä on kyse. Jos asia ei ole selvä, tehdään ohjeita lisää.

- Nykyajan poliisin työ on niin vaativaa ja hektistä, että siinä pitää olla hereillä koko ajan - konkreettisestikin.

Savon Sanomien tietojen mukaan Suonenjoen poliisiasema ei ole ollut ainoa poliisiasema Suomessa, jossa on vielä 2000-luvulla nukuttu yleisesti työvuoroissa.

Poliiseissa on ollut kuitenkin todella isoja eroja: Osa heistä ei nuku työajalla koskaan ja on paheksunut tapaa. Osa on katsonut pidemmät lepäilyt oikeudekseen ja perinteiseksi maan tavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.