Poliisien työtilanne on parantunut

Poliisien työtilanne on helpottunut huomattavasti alkuvuonna. Sisäministeriön mukaan viime kuun lopulla työttömänä oli vajaat 70 poliisia, kun runsas vuosi sitten työtä vailla oli yli 220 poliisia. Poliisien työttömyysaste on laskenut 26 prosentista viiteen.

Työtilannetta on parantanut poliisilaitosten saama lisämääräraha, jolla on voitu palkata lisää työvoimaa.

Suurin osa kolmen viime vuoden aikana valmistuneista poliiseista on vakituisessa virassa poliisissa. Pieni osa valmistuneista on työssä muualla kuten hätäkeskuksissa, tullissa, rajavartiolaitoksessa tai puolustusvoimissa.

Poliisissa on arvioitu, että ammattikuntaa vaivannut työttömyys kääntyy ensi vuonna jo työvoimapulaksi. Tuolloin poliiseja jää eläkkeelle sata enemmän kuin valmistuu.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.