Poliisihallitukselta ei toimenpiteitä Brother Christmasin rahankeräykseen liittyen

Poliisihallitus ei ole ainakaan toistaiseksi ryhtynyt toimenpiteisiin hyväntekeväisyysyhdistys Brother Christmasin rahankeräystoimintaa koskien.

Ylitarkastaja Mikko Cantellin mukaan Poliisihallituksen tiedossa ei ole sellaisia seikkoja, jotka edellyttäisivät toimenpiteitä yhdistyksen rahankeräyslupaan.

– Yhdistyksestä on tuotu julkisuudessa esiin näkemyksiä, joita ei ole pystytty todentamaan. On väitteitä, joiden tueksi ei ole juurikaan näyttöä esitetty, Cantell arvioi STT:lle maanantaina.

Hän korostaa, että viranomainen kohtelee Brother Christmasia samalla tavoin kuin mitä tahansa muutakin rahankeräysluvan saanutta tahoa.

Tarvittaessa Poliisihallitus voi pyytää luvan saaneelta lisäselvityksiä rahankeruusta ja varojen käytöstä, kieltää rahankeräyksen jatkamisen tai jopa peruuttaa rahankeräysluvan.

– Totta kai, jos epäselvyyksiä tulee esiin yhdistyksen kohdalla, niihin on mahdollista puuttua, Cantell vakuuttaa.

Brother Christmasin nykyinen rahankeräyslupa on voimassa 24. heinäkuuta saakka. Sen jälkeen yhdistyksellä on kuusi kuukautta aikaa toimittaa tilitys eli selvitys rahojen käytöstä Poliisihallitukselle. Selvityslomakkeella on varattu pieni tila myös yleisluonteiselle kuvailulle kerättyjen varojen käytöstä.

Cantell huomauttaa, että rahankeräysluvalla tehtävän varainhankinnan lisäksi yhdistyksellä saattaa olla myös muita tulonlähteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisihallitukselta ei toimenpiteitä Brother Christmasin rahankeräykseen liittyen

Mehiläinen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Brother Christmasin kanssa – nyt se odottaa selityksiä

Brother Christmasin Koponen: Tilitapahtumiin liittyvät henkilöt kirjattu, vaikkei kuittia aina olisi

Brother Christmas eli Ari Koponen lupaa IS:ssa avata kirjanpitoaan mahdollisimman pian

Brother Christmas kiistää Helsingin Sanomien väitteet

HS: Lähes miljoona euroa hyväntekeväisyyteen keränneen Brother Christmasin rahankäytössä epäselvyyksiä

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.