Poliisikoira Baxter pelasti naisen metsästä

Pohjois-Karjalan poliisi, Etelä-Savon poliisi, Pohjois-Karjalan rajavartiosto ja ambulanssit etsivät myöhään keskiviikon ja torstain välisenä yönä kadonnutta naista.

Poliisille ilmoitettiin keskiviikkoiltana noin kello 22, että nainen oli lähtenyt sienestämään koiransa kanssa Rääkkylässä Ukonlahdentiellä illalla, mutta ei ollut yöhön mennessä palannut takaisin.

Nainen oli alueella kyläilemässä eikä hän ollut paikkakuntalainen. Hänellä ei ollut myöskään puhelinta mukana maastossa.

Naista etsimään lähti kolme poliisikoirakkoa Pohjois-Karjalasta ja Etelä-Savosta sekä yksi koirapartio rajavartiolaitokselta.

Ambulanssi etsi naista ajamalla tiestöä läpi. Poliisi hälytti yöllä myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun.

Poliisin mukaan tilanne oli erittäin huolestettuva, sillä yö oli viileä ja alkoi sataa vettä. Kadonnutta uhkaa silloin helposti hypotermia.

Etsintäolosuhteet olivat ankeat myös etsijöille.

Aamuyöllä puoli kahden jälkeen poliisikoira Baxter, nuori belgianpaimenkoira malinois, isäntänsä kanssa löysi naisen metsästä. Nainen oli poliisin mukaan olosuhteisiin nähden kunnossa.

Poliisin mukaan koirien apu etsinnöissä oli erittäin tärkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

MV-julkaisua koskeva hovituomio annetaan tänään – käräjäoikeuden mukaan kirjoituksilla ei ollut sananvapauden näkökulmasta mitään julkista intressiä

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.