Poliisikoiran ohjaajalle esitetään tunnustusta – pelasti Kuopiossa ihmishengen

Ihmisen hengen Kuopiossa pelastaneelle poliisikoiralle esitetään tunnustuspalkintoa. Valtakunnallinen hengenpelastusviiri on korkein myönnettävä tunnustus poliisikoirien ohjaajille.

Itä-Suomen poliisilaitoksen saksanpaimenkoira Körmy ohjaajansa kanssa hälytettiin etsimään maastoon kadonnutta miestä Kuopion Vehmasmäessä viime viikon keskiviikkona. Kuopiolaismies oli lähtenyt yöllä ajamaan mönkijällä, mutta hän oli kaatunut ja sitten kävellessään uupunut läheiseen metsään.

Koirapartio hälytettiin avuksi etsintöihin aamuyöllä. Körmy ohjaajansa kanssa löysi miehen viime hetkellä. Kadonnut mönkijäkuski oli jo vakavasti hypoterminen eli alilämpöinen. Hän oli jo hengenvaarassa.

Itä-Suomen poliisilaitos hakee Körmyn ohjaajalle hengenpelastusviiriä, joka on valtakunnallinen tunnustus ihmishengen pelastamista. Viirin myöntää hakemuksista Suomen poliisikoirayhdistys.

Mies kuljetettiin ambulanssilla hoitoon sairaalaan.

Kuopion seudulla poliisikoirat ohjaajineen ovat viime aikoina pelastaneet useita ihmisiä. Viimeksi toinen poliisikoira pelasti pakkasyöhön eksyneen vanhuksen tammikuussa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisikoirien käyttö on kasvanut - etsintöjä yhä enemmän

Poliisin vinkkejä eksymisen varalle

Poliisikoira Sysi pelasti vanhuksen metsästä