Poliisi: Oinosen väitteet selvitetään - ei tietoa kansanedustajan väittämästä raiskauksesta

Kansanedustaja Pentti Oinonen kirjoitti torstain Karjalaisessa raiskaustapauksesta, josta poliisin mukaan poliisille ei ole tullut tietoa.

Oinosen kirjoituksesta uutisoitiin torstaina myös Savon Sanomissa, Keskisuomalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa.

- Kansanedustajan kertomaa 15-vuotiaan tytön raiskausta ei ole ollut tätä ennen poliisin tiedossa, Itä-Suomen poliisipäällikkö Taisto Huokko ihmettelee.

Oinonen kirjoitti kirjoituksessaan Karjalaisen mielipidepalstalla, että "Viime viikolla 15-vuotias tyttö raiskattiin Kuopiossa ja vahvasti epäiltynä on "turvapaikan hakija”. Näen edesvastuuttomaksi tällaisen viranomaisten ja poliisien naisiin kohdistuvan raiskaustapauksien vähättelyn."

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan poliisille ei ole ilmoitettu Oinosen kertomaa tapausta ollenkaan.

Poliisin mukaan kaikki raiskausepäilyt otetaan poliisissa ehdottomasti vakavasti. Oinosenkin kertoma tapaus halutaan siksi tutkintaan. Ihmetystä herättää, miksi Oinonen tietää tällaisesta, mutta poliisi ei.

- Poliisi on käynnistänyt kansanedustaja Pentti Oinosen lausuman vuoksi esiselvityksen, onko Oinosen mainitsemaa 15-vuotiaan tytön raiskausrikosta Kuopiossa tapahtunut ja onko asiassa syytä käynnistää esitutkinta.

Itä-Suomessa 39 raiskausta - yksi epäilty on turvapaikanhakija

Itä-Suomessa on viime elokuun ja tämän viikon alun välillä poliisille ilmoitettu 39 raiskausta, joista yhdessä rikokseen syylliseksi on epäilty turvapaikanhakijaa.

Kaikkiaan ulkomaalaistaustaisia epäiltyjä on ollut kahdeksassa ilmoituksessa.

Esimerkiksi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on kuluneen puolen vuoden aikana annettu tuomioitakin yksittäisistä tapauksista, joissa tuomion saanut on ollut ulkomaalaistaustainen, mutta asunut Suomessa pitkään. Kuopion tapauksista epäillyt olivat turkkilaistaustaisa ja työssäkäyviä, Suomen kansalaisia.

Suurin osa alueella tutkituista seksuaalirikoksista on suomalaisten välisiä.

Poliisin mukaan Itä-Suomessa on syksyn ja talvena aikana kirjattu kaksi ilmoitusta törkeästä raiskauksesta. Niistä kummassakaan epäilty ei ole ulkomaalaistaustainen.

Lisäksi raiskauksen yrityksestä on tehty kuusi ilmoitusta, joista epäilty on kahdessa tapauksessa ulkomaalaistaustainen.

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kirjattu 23 rikosilmoitusta, joista syylliseksi epäiltynä on turvapaikanhakija vain yhdessä tapauksessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oinonen: luin raiskauksesta lehdestä

Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii kansalaispartioita koko Suomeen

Ylikomisario: Kansalaisten katupartioita ei kaivata

Poliisi tutkii perätöntä raiskausilmoitusta Ylivieskassa

Alaikäinen tuomittiin ehdolliseen rangaistukseen raiskauksesta

Alaikäinen raiskasi 14-vuotiaan tytön kahdesti

Kaksi teinityttöä raiskattiin hotellissa Oulussa

Helsingin poliisi: turvapaikanhakija epäiltynä noin 10 seksuaalirikosjutussa

Orpo: Laista ja naisen asemasta pitää valistaa Suomeen tullessa