Poliisilla on vielä kolme ortodokseihin liittyvää tutkintapyyntöä

Itä-Suomen poliisilaitoksella on käsittelyssä vielä kolme Iisalmen ortodoksiseen seurakuntaan liittyvää tutkintapyyntöä, vaikka päätutkinta päätettiin viime viikolla.

Yksi niistä koskee Evakko Säätiön talousepäselvyyksiä, ja ilmoituksen on poliisin mukaan jättänyt Iisalmen ortodoksisen seurakunnan palkkaama lakimies Jaakko Ikonen. Hän pyytää tutkimaan, onko säätiön varoja käytetty oikein säätiölain näkökulmasta.

Säätiö omisti vajaa puolet Matkatoimisto Artos Oy:n osakkeista ja vähän yli puolet Hotel Artos Oy:n osakkeista. Molemmat yhtiöt on asetettu konkurssiin.

Kahden tutkintapyynnön allekirjoittajina on viisi seurakuntalaista. He tekivät marraskuussa seurakunnanvaltuuston kokouksen jälkeen tutkintapyynnön väliaikaisen kirkkoherran ja ortodoksisen kirkon palvelukeskuksen lakimiehen toimista.

Tutkinnanjohtaja Minna Immonen ei vielä ennakoi, mitä tutkintapyynnöille tehdään ennen kuin hän on käynyt ne läpi syyttäjän kanssa.

Immosen mukaan ensimmäiseksi joudutaan katsomaan, mitä tietoja poliisin pitää hankkia lisää, jotta kaikkien osapuolten oikeusturva täyttyy.

– Tutkintapyynnöt on tehty kapeilla tiedoilla ja materiaalia toimitettu poliisille suppeasti.

Iisalmen ortodoksiseen seurakuntaan liittyvä päätutkinta saatiin päätökseen viime viikon keskiviikkona, jolloin syyttäjä teki päätöksen tutkinnan lopettamisesta Elias Huurinaisen ja entisen seurakuntaneuvoston toimista.

Tutkinnassa käytiin läpi virkavelvollisuuden ja luottamusaseman väärinkäyttö sekä kavallusasia. Näyttöä rikoksesta ei löytynyt. Poliisi halusi hoitaa ensin pääjutun käsittelyn, koska epäiltyinä oli luottamushenkilöitä ja entinen kirkkoherra. Jaakko Ikosen mukaan lisää tutkintapyyntöjä on kenties tulossa.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.