Poliisilla yhä aukkoja Hyvinkään ampujan liikkeissä

Poliisi kaipaa yhä silminnäkijähavaintoja Hyvinkään ampujan saapumisesta skootterilla aseiden kanssa keskustaan. Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista sanoo, että muuten poliisilla on aika tarkka kokonaiskuva tapahtumista.

- Epäillyn saapumisesta keskustaan ei välttämättä ole silminnäkijähavaintoja tai sitten hän ei ole jäänyt kenenkään mieleen. Täytyy olla jotain erikoista, jotta ihmiset muistaisivat, Ihaksinen sanoo.

Ihaksisen mukaan poliisilla on 300 silminnäkijästä noin sata haastattelematta. Jäljellä olevista haastatteluista valtaosa on työn alla.

- Toisten osalta asia voi olla nopea, jos kyseessä on esimerkiksi kuulohavainto. Jos kyseessä on esimerkiksi näköhavainto, henkilöä voidaan jututtaa pidempään.

Ihaksinen ei kerro, millaisia yksityiskohtia poliisi on saanut selville viime päivinä.

- Kuulusteluissa ei ole tullut ilmi mitään, mikä olisi ristiriidassa tapahtumien kulun kanssa, joka annettiin viime viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.