Poliisille ei syytettä Nelostien ampumisesta – ampui miehen, joka löi naista veitsellä

Nelostiellä miehen ampunutta poliisia vastaan ei nosteta syytteitä.
Poliisi ampui viime vuoden lokakuussa Orimattilassa miestä, joka oli poliisin mukaan lyönyt naista veitsellä useita kertoja. Ennen ampumista poliisi käskytti miestä lopettamaan väkivallan. Poliisi ampui kolme laukausta, minkä jälkeen mies kuoli. Nainen sai vakavia vammoja puukotuksessa.
Helsingin poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia epäiltiin kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Salpausselän syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän Pasi Pälsin mukaan tilanteessa oli kyse hätävarjelusta eikä poliisilla ollut mahdollisuutta toimia muulla tavalla.
– Kun otetaan huomioon naiseen kohdistetun oikeudettoman hyökkäyksen voimakkuus ja väkivallan laatu sekä tilanteen nopeus, ovat käytetyt voimakeinot, myös uhrin ampuminen, olleet puolustettavia, syyttäjä sanoi tiedotteessa.

Miehen käytöksen syy jäi mysteeriksi

Vuoden takaiset tapahtumat alkoivat, kun hätäkeskukseen tuli ilmoituksia henkilöautosta, joka ajoi ylinopeutta ja teki vaarallisia ohituksia. Autoa kuljetti 32-vuotias mies, jonka verestä löydettiin myöhemmin amfetamiinia.
Kyydissä oli 23-vuotias nainen, joka kertoi poliisille, että uskoo miehen ajaneen ainakin 160 kilometrin tuntivauhtia. Nainen yritti huutaa miehelle, että tämä pysähtyisi.
Silminnäkijöiden mukaan kaahaillut auto törmäsi edessä olleeseen, ohitusta tehneeseen toiseen autoon ja suistui moottoritien kaistojen väliselle nurmialueelle. Nainen yritti ulos autosta, jolloin mies iski naista veitsellä useita kertoja.
Poliisin mukaan syy kuljettajan käytökselle jäi mysteeriksi. Kuollutta miestä epäiltiin tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Koska rikoksesta epäilty kuoli, asia ei etene syyttäjälle.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.