Poliisi: murhasta epäilty erittäin kohtelias nuori mies

Poliisi kuvailee Tampereen Tesoman henkirikoksesta epäiltyä tamperelaismiestä rauhalliseksi ja erittäin kohteliaaksi nuoreksi mieheksi. Epäilty ilmoittautui poliisille kiirastorstaina.

Vuonna 1994 syntynyt, yksin asunut tamperelaismies vangittiin lauantaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Tampereen pääpoliisiasemalla.

Murhaepäily liittyy puukotukseen joulukuussa 2014. Puukotettu mies löytyi tuolloin kuolleena Tesomalta kävelytieltä.

Poliisin mukaan teosta epäilty mies oli ottanut itse yhteyttä hätäkeskukseen kiirastorstaina aamulla. Hätäkeskuksen ohjeiden mukaisesti mies meni Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa. Hänet tuotiin poliisiasemalle, ja kuulustelut aloitettiin heti torstaiaamuna.

– Ei sitä (poliisiautoa) tarvitse Tampereen keskustasta kauan hakea. Se oli siinä lähes vieressä, kertoi rikosylikomisario Jari Kinnunen medialle Tampereen pääpoliisiasemalla lauantaina.

 

Kuultu kaksi kertaa

 

Poliisi kertoi lauantaina puolenpäivän jälkeen, että miestä oli kuultu kaksi kertaa, mutta tekoon ja motiiviin ei ollut menty syvemmälle. Kinnusen mukaan epäilty on koko ajan käyttäytynyt rauhallisesti.

– Hän (epäilty) on miettinyt asiaa paljon ja on yksinkertaisesti tullut siihen tulokseen, että hänen oman elämänsä kannalta on paras, että hän sovittaa tämän teon. Toki hän mainitsee myös omaiset.

Kinnusen mukaan tieto murhatutkinnan käänteestä on ollut järkytys epäillyn omaisille – mutta helpotus uhrin omaisille.

– He (uhrin omaiset) olivat tietenkin yllättyneitä ja helpottuneita, kun he saivat tämän tiedon.

Kinnusen mukaan vangittu on mitä todennäköisimmin oikea henkilö.

– Hän pystyy kertomaan sellaisia yksityiskohtia, jotka vain tekijä tietää, Kinnunen sanoi.

 

Dna-näyte täsmäsi

 

Epäillystä otettiin heti kiirastorstaina dna-näyte, joka toimitettiin keskusrikospoliisin (KRP) rikoslaboratorioon. Poliisin mukaan miehen dna-näyte vastasi tekovälineestä taltioitua dna-näytettä.

Kinnusen mukaan poliisi olisi ennemmin tai myöhemmin tavoittanut epäillyn, vaikka tämä ei olisikaan tullut itse tunnustamaan. Näin siksi, että yksi tutkintalinjoista on ollut seuloa niitä henkilöitä, jotka ovat veriteon jälkeen muuttaneet pois Tesoman kaupunginosasta. Epäilty muutti Kinnusen mukaan Tesomalta Tampereen keskustaan kesällä 2015.

– Tällä resurssimäärällä olisi varmaan kolme vuotta mennyt, että kaikki on käyty läpi, Kinnunen arvioi.

Poliisi aikoo jatkaa esitutkintaa kuulusteluilla. Lisäksi KRP:n rikoslaboratorio vertailee dna-näytteitä muihin aikoinaan tallennettuihin näytteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä

Ruoan verkkokaupan hurja kasvu ei ole jäämässä vain hetken huumaksi – suomalaisilla verkkokaupoilla jopa satojen prosenttien kasvua

12  000 uutta alokasta astuu armeijan vihreisiin

Sateet leviävät yöksi maan etelä- ja keskiosiin – maanantaiksi luvassa sadekuuroja ja tuulenpuuskia

Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.