Poliisille tehty yli 400 valvontapyyntöä Itä-Suomessa – suurin osa koskee rälläystä ja popitusta

Itä-Suomen poliisille on tehty tämän vuoden tammi–kesäkuun aikana yli 400 valvontapyyntöä erilaisiin häiritseviin tilanteisiin liittyen.

Suurin osa pyynnöistä koskee ilta- ja yöaikaan tapahtuvaa häiritsevää mopoilua. Toiseksi eniten poliisia pyydetään puuttumaan ilta- ja yöaikaan autostereoiden huudattamiseen. Kolmanneksi eniten valvontaa pyydetään esimerkiksi uimarannoilla ja taajamissa tapahtuvaan häiriköintiin, johon liittyy pääsääntöisesti päihteiden käyttö.

Poliisin mukaan kyse on erityisesti nuorten kohdalla ajattelemattomuudesta ja myös tietämättömyydestä. Poliisi pyrkii ohjaamaan häiriköitä oikeanlaiseen käyttäytymiseen ja pelisääntöjen noudattamiseen.

–  Monesti keskustelu tuottaa hedelmää ja kohdehenkilöt huomaavat ottaa myös muut huomioon, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Jos puhe ei tepsi, voi poliisi antaa rike- tai päiväsakon.

Mikäli valvontapyyntöön liittyy ajoneuvon rekisteritunnus, poliisi pyrkii ottamaan suoraan yhteyttä sen omistajaan tai haltijaa. Alaikäisten kohdalla yhteyttä otetaan myös lapsen vanhempiin. Poliisin mukaan vanhemmat ovat pääsääntöisesti ymmärtäväisiä ja yhteistyöhaluisia.

Poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan aktiivisesti valvontaa kaipaavista kohteista, ryhmistä ja ilmiöistä. Ilmoituksen voi tehdä puhelimella tai sähköpostilla osoitteeseen palaute.ita-suomi@poliisi.fi.