Poliisin johtokeskuksia ei tulekaan

Poliisihallitus on rahapulaan vedoten perunut suunnitelmat, joiden mukaan poliisin piti perustaa Suomeen uusia johtokeskuksia joulukuussa.

Päätös oli jo tehty ja suunnitelmat valmiina koko maan jakamiseen kuudeksi johtokeskusalueeksi.

Keskuksista aloittivat jo Helsinki ja Oulu, mutta uudistus iskettiin jäihin, kun vuorossa seuraavaksi olisivat olleet Kuopio, Jyväskylä, Tampere ja Turku.

Helsingissä ja Oulussa vastaava malli on ollut käytössä aiemmin, mutta muualla edelleen poliisin päivystävä päällystöviranhaltija herätetään pahimmillaan puhelimitse kesken yöunien vahvistamaan, saako poliisi esimerkiksi pidättää epäillyn.

Uudistuksen jälkeen kuusi johtokeskusta ympäri Suomen olisivat olleet ympäri vuorokauden miehitettyinä ja siellä yleisjohtaja aina työvuorossa.

Kun suunnitelmat muuttuivat täysin, Poliisihallitus on esittänyt poliisilaitoksille, että maa jaettaisiin kolmeen johtokeskukseen, mutta poliisilaitokset eivät ole nähneet tarvetta näin isoille alueille. Jos johtokeskus tulisi Helsingin ja Oulun lisäksi Jyväskylään, alueet olisivat niin isoja, että paikallinen johto- ja tilannekuvavastuu pitäisi järjestää kuitenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.