Poliisin yö on yllätysnuotio, kaljaa ja jupinoita

Kuopion Väinölänniemen rannalla roihuaa kalliolle koottu nuotio lauantain vastaisena yönä aamuyön puolella. Savu ja itikat pölähtävät kilpaa lämpimässä kesäyössä.

Avotulen teko puistoon on kiellettyä. Lisäksi maastopalovaroituksen aikaan tulen teko on erityisen kiellettyä tällaiselle paikalle. Vaikka nuotio on kalliolla, sen ylle kaartuu rannan isojen mäntyjen kuivia oksia.

Poliisit pyytävät nuorten aikuisten porukkaa sammuttamaan nuotion. He tekevät niin. Jutteluhetki päättyy yhteisymmärryksessä.

On koulujen päättäjäisviikonloppu, jolloin rannoilla, puistoissa ja ravintolojen edustoilla riittää monenlaista vilskettä.

Kuljettajien puhallutuksia, alaikäisten tyttöjen vanhemmille soittamista siideritölkkien takia, yleistä valvontaa ja lopulta yön aikana kaksi takaa-ajoa. Kuopiolaisten poliisien työyö kesäviikonloppuna on vaihteleva ja värikäs.

Poliisit joutuvat neuvomaan, puuttumaan ja kuuntelemaan väliin kommentteja tv-julkkispoliiseista tai "kyttäävästä väkivaltakoneistosta". Humalatila vapauttaa nuoret aikuiset soittamaan suutaan toisilleen; Muutama selittää samanlaisia juttuja poliiseillekin.

Yksi nuori mies on yrittänyt aiemmin illalla putkalla lyödä poliisia. Hänellä on jo ennalta kasvot verinaarmuilla rähinästä ikätovereidensa kanssa.

Poliisit kaatavat alaikäisten alkoholijuomia maahan, mutta monet poliisin asiakkaat ovat täysi-ikäisiä - ja ennen kaikkea alkoholin vaikutuksen alaisia täysi-ikäisiä.

 

Lue aiheesta lisää sunnuntain Savon Sanomista. Ohessa myös kuvasarja poliisin työstä kesäviikonloppuna Kuopiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Varas ajeli kaivurilla pitkin lähiötä

Tällainen on poliisin työyö kesäviikonloppuna

Epäily: Mies pudotettiin alas kerrostalosta

Poliisi pysäytti takaa-ajetun piikkimatolla ja kiilaamalla

Paennut auto suistui rajusti betoniesteeseen

Poliisi: Onnea kaikille valmistuneille!