Poliisin yö on yllätysnuotio, kaljaa ja jupinoita

Kuopion Väinölänniemen rannalla roihuaa kalliolle koottu nuotio lauantain vastaisena yönä aamuyön puolella. Savu ja itikat pölähtävät kilpaa lämpimässä kesäyössä.

Avotulen teko puistoon on kiellettyä. Lisäksi maastopalovaroituksen aikaan tulen teko on erityisen kiellettyä tällaiselle paikalle. Vaikka nuotio on kalliolla, sen ylle kaartuu rannan isojen mäntyjen kuivia oksia.

Poliisit pyytävät nuorten aikuisten porukkaa sammuttamaan nuotion. He tekevät niin. Jutteluhetki päättyy yhteisymmärryksessä.

On koulujen päättäjäisviikonloppu, jolloin rannoilla, puistoissa ja ravintolojen edustoilla riittää monenlaista vilskettä.

Kuljettajien puhallutuksia, alaikäisten tyttöjen vanhemmille soittamista siideritölkkien takia, yleistä valvontaa ja lopulta yön aikana kaksi takaa-ajoa. Kuopiolaisten poliisien työyö kesäviikonloppuna on vaihteleva ja värikäs.

Poliisit joutuvat neuvomaan, puuttumaan ja kuuntelemaan väliin kommentteja tv-julkkispoliiseista tai "kyttäävästä väkivaltakoneistosta". Humalatila vapauttaa nuoret aikuiset soittamaan suutaan toisilleen; Muutama selittää samanlaisia juttuja poliiseillekin.

Yksi nuori mies on yrittänyt aiemmin illalla putkalla lyödä poliisia. Hänellä on jo ennalta kasvot verinaarmuilla rähinästä ikätovereidensa kanssa.

Poliisit kaatavat alaikäisten alkoholijuomia maahan, mutta monet poliisin asiakkaat ovat täysi-ikäisiä - ja ennen kaikkea alkoholin vaikutuksen alaisia täysi-ikäisiä.

 

Lue aiheesta lisää sunnuntain Savon Sanomista. Ohessa myös kuvasarja poliisin työstä kesäviikonloppuna Kuopiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Varas ajeli kaivurilla pitkin lähiötä

Tällainen on poliisin työyö kesäviikonloppuna

Epäily: Mies pudotettiin alas kerrostalosta

Poliisi pysäytti takaa-ajetun piikkimatolla ja kiilaamalla

Paennut auto suistui rajusti betoniesteeseen

Poliisi: Onnea kaikille valmistuneille!

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.