Poliisit pelastivat naispanttivangin ampumalla veitsimiestä etälamauttimella

Poliisit pelastivat etälamauttimella naisen, kun naista panttivankina pitänyt avomies näytti viiltävän puolisonsa kurkun auki veitsellä.

Mies oli uhannut tappaa naisen ja poliisit. Myöhemmin oikeudessa mies kertoi, että hänen päätarkoituksensa oli provosoida poliisit tappamaan hänet ampumalla.

Varkautelainen 24-vuotias mies piti avovaimoaan panttivankina asunnossa noin kolme tuntia Varkauden Kuoppakankaalla viime elokuussa.

Mies soitti itse hätänumeroon ja uhosi tappavansa ensimmäisen poliisin, joka tulee pariskunnan asunnolle. Mies myös kertoi pitävänsä naista asunnossa vastoin tämän tahtoa. Mies raahasi naista hiuksista, löi, potki, kuristi jalkaotteella ja piti sytkärin liekkiä naisen käsillä ja kaulalla.

Kun poliisit tulivat sisälle, makuuhuoneen nurkassa ollut mies pakotti naisen istumaan lattialle ja piti pitkäteräistä veistä tämän kurkulla.

Mies toisti paikalla monta kertaa poliiseille, ettei nainen lähde paikalta elävänä. Poliisien todistajalausuntojen mukaan mies oli raivokas ja päättäväisen väkivaltainen.

Tilanne jatkui, kunnes mies teki veitsellä viiltoliikkeitä naisen kaulalla. Toinen poliiseista sai ammuttua miestä pienestä kulmasta etälamauttimella ja toinen syöksyi kiinni miehen veitsikäteen.

Nainen sai koko tilanteessa vain lieviä vammoja, mutta joutui poliklinikalle hoitoon traumaattisen stressihäiriön takia.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen nyt törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Oikeus katsoi, että tapon yritys jäi erikseen näyttämättä, ja teko kokonaisuudessaan oli  törkeäävapaudenriistoa, jolla epätasapainoinen mies oli yrittänyt saada poliisit ampumaan ampuma-aseilla.

Lisäksi mies oli hakannut avovaimoaan ja uhannut tappaa hänet jo kesäkuussa. Tuomioon laskettiin mukaan myös tämä laiton uhkaus ja pahoinpitely. Lisäksi mies oli pahoinpidellyt ja uhkaillut sukulaismiestään toukokuussa. Tämäkin tapaus käsiteltiin oikeudessa samalla kertaa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kaikkiaan kahdeksasta rikoksesta vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Lisäksi oikeus määräsi miehen vapautettavaksi niin, että tämä voi vapaalla jalalla odottaa tuomion täytäntöönpanoa.

Nainen tuomittiin kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, sillä hän oli ollut avomiehensä mukana riehumassa tämän sukulaisen luona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Naista kuristanutta miestä esitetään vangittavaksi