Poliisivankilasta karannut oli livahtanut vartijalta pakoon – Mies palasi väärään asuntoon

Torstai-iltana Varkauden poliisivankilasta karannut mies oli kovempi juoksemaan kuin vartija, joten hän pääsi siksi pakenemaan paikalta.

Poliisi on selvittänyt miehen karkaamistilanteen. Pieksämäkeläinen 40-vuotias mies oli pidätetty epäiltyinä omaisuusrikoksista. Poliisivankilassa olevalle kuuluu lakisääteinen ulkoilu poliisivankilan pihalla, parvekkeella tai ulkona riippuen paikan ulkoilumahdollisuuksista.

Poliisin mukaan mies käytti tilaisuutta hyväkseen ja pääsi pakenemaan juosten vartijalta kaupungille torstaina kello 17:n aikoihin. Pako huomattiin heti ja häntä alettiin etsiä.

Mies ehti kuitenkin sinisessä haalarissa ja ilman kenkiä juosta läheiseen markettiin ja varastaa sieltä itselleen kengät ja toiset vaatteet. Miehen epäillään poistuneen myymälästä rikkomalla sen takaoven.

Useat poliisipartiot etsivät miestä.

Etsintäkuulutettu mies teki ratkaisevan virheen: Hänet tavoitettiin yöllä kerrostalon yksityisasunnosta Pieksämäen keskustasta aivan samasta paikasta, mistä hänet oli tavattu ja otettu kiinni viimeksi keskiviikon vastaisena yönä.

Poliisit muistivat tämän asunnon ja kävivät paikalla: Sieltä mies löytyikin ja pääsi heti takaisin kyydityksellä Varkauteen.

Mies oli paennut samaan asuntoon apteekkimurron jälkeen: Miehen epäillään murtautuneen tällä viikolla apteekkiin Naarajärvellä ja viime viikolla Suonenjoella.

Hänellä on myös aiempaa vastaavaa rikostaustaa, josta hän on saanut aiemmin myös jo tuomioita.

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina poliisin esityksestä. Tutkinnanjohtaja vaati miestä vangittavaksi rikosten jatkamisvaaran takia ja nyt myös siksi, että miehellä selvästikin on riski pakoilla esitutkintaa ja oikeusprosessia.

Mies oli paennut Varkaudelta Pieksämäellä junalla. Hänen ei tiedetä aiheuttaneet pakomatkallaan ihmisille vaaraa tai vahinkoa vaatevarkauksia enempää.

Varkauden poliisivankilasta karannut mies on otettu kiinni

Mies karkasi poliisivankilasta - pakeni avojaloin Varkauden poliisiasemalta

Miehen epäillään murtautuneen sekä Naarajärven että Suonenjoen apteekkeihin