Poliisiylijohtaja Kolehmainen: Suomessa poliisi nosti valmiuttaan

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Suomessa poliisi on nostanut valmiuttaan Brysselin tapahtumien takia. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa sitä, että tiedustelutietoa hankitaan lisää ja valvontaa kohdennetaan riskiarvion perusteella.

Lisäksi on mahdollista, että näkyvää valvontaa lisätään esimerkiksi lentokentillä, mutta Kolehmainen ei kerro toimenpiteistä tarkemmin.

Suojelupoliisi (supo) kertoi aikaisemmin tänään Twitterissä, että Brysselin iskut eivät toistaiseksi vaikuta terrorismin uhkatasoon Suomessa. Suojelupoliisi seuraa Brysselin tapahtumia ja tilannetta kansainvälisen yhteistyön ja tiedonvaihdon puitteissa.

Valvontaa lentokentillä on kuitenkin lisätty.

– Turvallisuusviranomaiset (Suomessa) nostivat valmiuttaan heti iskujen jälkeen, etenkin Helsinki-Vantaalla, sanoi sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

Orpo kommentoi supon arvioon viitaten, ettei Suomi ole terroristien ensisijainen kohdemaa, mutta myös Suomessa uhkataso on kohonnut.

Brysselin iskuja Orpo kuvailee sanomalla, että ne ovat vakava hyökkäys eurooppalaisia arvoja vastaan. Hänen mukaansa Euroopassa on tehty paljon töitä turvallisuuden eteen mutta silti uusia iskuja on osattu pelätä Pariisin jälkeen.

Orpo kertoi puolenpäivän aikoihin, että ainakaan toistaiseksi ei myöskään ole tiedossa, että Brysselin iskuissa olisi loukkaantunut suomalaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalainen vältti Brysselin metroräjähdyksen täpärästi