Poliisiylijohtaja huolestui syyttäjän uhkailupuheista

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää puheita syyttäjän uhkailusta huolestuttavina. Huumepoliisien virkarikosepäilyjä tutkiva syyttäjä on sanonut, että poliisit ovat uhkailleet häntä tutkinnan aikana. Kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi ei halunnut kertoa, ketkä häntä ovat uhkailleet ja miten.

Paateron mukaan nyt selvitetään, mitä tarkasti ottaen on tapahtunut. Semi on kertonut tuoneensa uhkailut esiin oman turvallisuutensa takia.

Semi on tutkinnanjohtajana jutussa, jossa on epäiltynä noin kymmenen keskusrikospoliisin ja Vantaan poliisin huumepoliisia. Tutkinta liittyy poliisin valeosto- ja peitetoimintaan. Poliiseja epäillään virkavelvollisuuden ja virkasalaisuuden rikkomisesta.

Joukko poliiseja on aiemmin kirjelmöinyt Semin tutkintatavoista Valtakunnansyyttäjänvirastolle. Semi sai virastolta puhtaat paperit viime viikolla.

Semi ei aio tehdä tutkintapyyntöä häneen kohdistetusta uhkailusta. Syyteasiainyksikön päällikkö, valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken mukaan viraston on kuitenkin reagoitava.

Semi kertoo uhkailuista Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa TV2:ssa ylihuomenna.

Uusimmat

Kotimaa

Kimmo Elomaa tuomittiin ehdolliseen törkeästä talousrikoksesta – "Syyllisyydestä ei pienintäkään epäilystä"

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Lännen Media: Perheenyhdistämiset kääntyneet laskuun korkeiden tulorajojen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.