Poliisiylijohtaja huolestui syyttäjän uhkailupuheista

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää puheita syyttäjän uhkailusta huolestuttavina. Huumepoliisien virkarikosepäilyjä tutkiva syyttäjä on sanonut, että poliisit ovat uhkailleet häntä tutkinnan aikana. Kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi ei halunnut kertoa, ketkä häntä ovat uhkailleet ja miten.

Paateron mukaan nyt selvitetään, mitä tarkasti ottaen on tapahtunut. Semi on kertonut tuoneensa uhkailut esiin oman turvallisuutensa takia.

Semi on tutkinnanjohtajana jutussa, jossa on epäiltynä noin kymmenen keskusrikospoliisin ja Vantaan poliisin huumepoliisia. Tutkinta liittyy poliisin valeosto- ja peitetoimintaan. Poliiseja epäillään virkavelvollisuuden ja virkasalaisuuden rikkomisesta.

Joukko poliiseja on aiemmin kirjelmöinyt Semin tutkintatavoista Valtakunnansyyttäjänvirastolle. Semi sai virastolta puhtaat paperit viime viikolla.

Semi ei aio tehdä tutkintapyyntöä häneen kohdistetusta uhkailusta. Syyteasiainyksikön päällikkö, valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken mukaan viraston on kuitenkin reagoitava.

Semi kertoo uhkailuista Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa TV2:ssa ylihuomenna.