Polkupyörätaksi aloittaa kesällä Kuopiossa – "Kyllä toimintamme on kannattavaksi laskettu"

Polkupyörätaksit eli riksat tulevat kesällä Kuopioon. Tarkoitus on, että kolme sähkökäyttöistä polkupyörää ilmestyy kaupungin katukuvaan kesäkuun alussa. Kuopion lisäksi riksoja näkee kesällä ainakin Porvoossa.

Biketaxi-nimisen yrityksen palveluihin kuuluu nouto sovitusta paikasta tai taksitolpalta. Kaksipaikkaisen pyörän voi napata myös lennosta heilauttamalla käden pystyyn.

Riksoja on Kuopiossa ainakin aluksi kolme ja taksitolppia on neljä, jotka sijoittuvat torille Veljmiespatsaalle, Väinölänniemen uimarannan kupeeseen, Hapelähteenpuistoon ja matkustajasatamaan.

Yrityksen myynnistä ja kehittämisestä vastaava Arttu Voutilainen kertoo, että malli on samankaltainen kuin usein ulkomailla nähty. Kohderyhmänä ovat niin paikalliset kuin turistit.

Polkupyörätaksilla pääsee edullisemmin kuin autotaksilla. Voutilainen kertoo, että 20 minuutin ajo maksaa 10 euroa.

– Olemme ajatelleet, että aivan pienen matkan pääsisi viidellä eurolla. Kyllä toimintamme on kannattavaksi laskettu. Esimerkiksi Kuopiossa sataman ja keskustan väli on varmasti suosittu. Pidemmätkin matkat onnistuvat, Voutilainen vakuuttaa.

Kuopio ja Porvoo ovat ensimmäiset kaupungit, joissa riksoja nähdään, mutta Voutilaisen mukaan Biketaxi ilmestynee myös muualle lähitulevaisuudessa. Luvan toimintaan myöntää kaupunki.

Voutilainen haluaa korostaa, että Biketaxin arvoihin kuuluvat ympäristöystävällisyys on nuorten työllistäminen. Kesätyöhakemukset ovat hänen mukaansa tervetulleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän senioritalo jälleen ilmiliekeissä – palo levinnyt toiseen rakennukseen

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.