Polttimon pihistänyt poliisi sai potkut

Pohjois-Savon poliisi on sanonut irti 40-vuotiaan vanhemman konstaapelin, joka on työskennellyt Kuopiossa.

Konstaapeli pihisti vuosi sitten polttimon poliisilaitoksen varastosta. Pohjois-Savon käräjäoikeus jätti kuitenkin helmikuussa miehen rankaisematta, koska tämä on ollut virasta pidätettynä viime kesästä lähtien.

Poliisipäällikkö Kari Heimosen mukaan irtisanominen tehtiin nyt kokonaisharkinnan perusteella. Konstaapelia on vuosien mittaan huomautettu ja varoitettu eri syiden vuoksi. Hänet on myös kerran erotettu määräaikaisesti.

Syksyllä 2007 Kuopion käräjäoikeus tuomitsi konstaapelin sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syynä oli seksin ehdottelu rattijuopumuksesta epäillylle naiselle.

Talvella 2009 konstaapeli oli myös syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta kieltäydyttyään tilannejohtajan määräämästä tehtävästä. Oikeus hylkäsi syytteen näytön puuttuessa.

1990-luvun lopulla konstaapeli oli syytteessä lapseen kohdistuneesta haureudesta, mutta oikeus ei löytänyt näyttöä ja hylkäsi syytteen. Tuolloin mies oli virasta pidätettynä määräajan.

Lisäksi konstaapelia on epäilty kahdesti kiinniotetun pahoinpitelystä. Syyttäjä ei nostanut syytteitä puuttuvan näytön vuoksi.

Konstaapeli sanottiin irti virastaan maaliskuun puolivälissä kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Hän on valittanut päätöksestä virkamieslautakuntaan, joka on pyytänyt Pohjois-Savon poliisilta vastineen.

Virkamieslautakunnan päätös tullee syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.