Portugalin ilmavoimat pahoitteli ilmatilaloukkausta

Portugalin ilmavoimat on pahoitellut Suomelle tapahtunutta ilmatilaloukkausta. Ulkoministeriö kertoi tviitissään, että pahoittelut välitettiin Suomen suurlähetystöön Lissabonissa.

Portugalilaislehti Publico kirjoittaa, että Suomenlahden yllä lentänyt portugalilaiskone ei saanut kurssiaan korjattua ennen kuin se oli päätynyt noin 500 metriä Suomen alueelle.

P-3C CUP -tyyppinen merivalvontakone osallistui Naton harjoitukseen Virossa. Ilmatilaloukkaus tapahtui maanantaina Kirkkonummen alueella.

Tapausta tutkii Suomessa Rajavartiolaitos, joka ei vielä kommentoi tapauksen yksityiskohtia. Rajavartiolaitoksesta kerrottiin STT:lle, että tapauksen tutkinta on vasta alussa. Portugalin puolustusministeri Joao Gomes Cravinho sanoi Portugalin olevan valmis yhteistyöhön asian selvittämisessä.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.