Porvoossa pahoinpideltiin rehtori ja koulumatkalla ollut lapsi aamulla – poliisi ottanut kiinni yhden epäillyn

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo STT:lle, että se tutkii kahta tänään tapahtunutta pahoinpitelyä Porvoossa. Tapausten takia poliisi on ottanut kiinni nuorehkon aikuisen miehen.

Miehen epäillään pahoinpidelleen henkilökuntaa Porvoon Pääskytien koululla tänä aamuna. Poliisin mukaan hänen osuuttaan toiseen, aiemmin tapahtuneeseen pahoinpitelyyn selvitetään.

Koulun rehtori kertoi Kimmo Sirén STT:lle, että häiritsevästi käyttäytynyt noin 30-vuotias mies löi häntä kasvoihin koulun pihalla sen jälkeen, kun hän oli käskenyt miestä poistumaan.

Porvoon kaupungin mukaan sama tekijä löi myös koulumatkalla ollutta lasta. Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa STT:lle, että toinen pahoinpitelyepäily koskee alaikäistä lasta, joka oli ollut matkalla kouluun. Poliisin mukaan kiinni otetun miehen osuutta tapaukseen selvitetään vielä.

Poliisi sai epäillyn kiinni Porvoon keskustan alueelta. Epäillyn henkilöllisyys selvisi poliisin omien tutkimusten kautta. Mies on poliisille entuudestaan tuttu, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan miestä, eikä hänen mahdollisesta motiivistaan ole tietoa. Poliisin tietojen mukaan epäilty ei ole kenenkään koulun oppilaan vanhempi. Tiedossa ei kuitenkaan ole, onko hänellä jokin suhde tai yhteys Pääskytien kouluun.

Poliisi pyrkii puhuttamaan miestä huomenna.

Oppilaat odottivat lukkojen takana

Rehtorin mukaan häneen kohdistunut pahoinpitely tapahtui aamulla, kun hän oli mennyt selvittämään tilannetta koulun pihalla.

–  Ennen kello yhdeksää oppilaat tulivat minun työhuoneeseeni ja kertoivat, että ulkona on häiritsevästi käyttäytyvä mies. Pyysin häntä menemään muualle, ja hän tuli luokseni ja löi minua kasvoihin, rehtori Sirén sanoo.

Tämän jälkeen paikalle tuli muita aikuisia ja mies poistui.

–  Sitten oli tieto, että hän olisi palannut, mistä syystä oppilaat menivät luokkatiloihin ja odottivat lukkojen takana noin puoli tuntia.

Tieto miehen palaamisesta osoittautui Sirénin mukaan virheelliseksi.

Oppilaiden vanhempia on tiedotettu Wilman kautta, ja koulu tarjoaa keskusteluapua sitä tarvitseville.

Tapauksesta tiedotti aiemmin tänään Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä.

–  Porvoossa Pääskytien koulussa on tapahtunut koulun henkilökuntaan kohdistunut pahoinpitely. Epäilty tekijä on koulun ulkopuolinen henkilö. Tapahtumasta ei aiheutunut oppilaille vaaraa. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tapahtuman selvittämistä, tviitissä sanotaan.

Välikohtauksesta kertoi ensin Seura-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.