Potilasvahinkoilmoitusten määrä kasvoi viime vuonna

Potilasvahinkoilmoituksia tehtiin viime vuonna 8 834, mikä on noin 5 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna, kertoo Potilasvakuutuskeskus.

Käsitellyistä tapauksista vajaa kolmannes johti korvausten maksamiseen. Lonkan ja polven tekonivelleikkaukset olivat edelleen vahinkotilastojen kärjessä.

Tuki- ja liikuntaelinten leikkausten vahinkoja korvattiin 469. Myös muiden leikkaus- tai anestesiatoimenpiteiden yhteydessä sattuneita vahinkoja korvattiin runsaasti.

Vahinkoilmoitusten määrä on Potilasvakuutuskeskuksen mukaan ollut kasvussa viime vuosina. Vuonna 2016 kasvu oli jonkin verran aiempaa voimakkaampaa.

– Olemme vaiheittain siirtymässä sähköiseen asiointiin. Toivomme sen tuovan helpotusta paitsi jokaiselle oman asiansa hoitamiseen, ajan myötä myös käsittelyaikoihin, yksikönjohtaja Minna Plit-Turunen kertoo.

Viime vuonna korvauksia maksettiin yhteensä 40,9 miljoonaa euroa. Maksetuista korvauksista 39 prosenttia oli ansionmenetyskorvauksia. Lisäksi korvauksia maksettiin pysyvästä, tilapäisestä tai kosmeettisesta haitasta, sairaanhoidosta ja kuntoutuksesta, hautauskuluista, kohonneista elinkustannuksista sekä muista kuluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Kysely: Käytätkö suojamaskia? Vaikuttaisivatko THL:n suositukset?

Helsinki-Vantaalla voi testata tarvittaessa satoja vuorokaudessa koronan varalta –  ensimmäinen päivä oli rauhallinen

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – tuomittu aiemmin vastaavista rikoksista

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.