Presidentinvaalissa annettiin mielikuvituksellisia ääniä: "Saatanan tunarit"

Savo-Karjalan vaalipiirissä annettiin presidentinvaalissa 219 884 ääntä. Hylättyjä ääniä oli 667, joista tyhjiä 151.

Savo-Karjalan vaalipiirilautakunnan mukaan ehdolle asettamattomista henkilöistä tai olennoista ääniä saivat Kekkonen (8 kpl), Lennu (4 kpl), Aku Ankka (3 kpl) ja Vladimir Putin (3 kpl).

Yksittäisiä ääniä saivat Keskusta, Sauli Haavisto, Remu, Tyrä Tepe, Päivi Lipponen, Pera, Homer Simpson, Trump, Scarlet Johansson, H. Paska, Lenin, Otto Wille Kuusinen, Aki Palsanmäki, Saatanan tunarit, Hemuli, Spede, Mikki Hiiri, Jorma, Jeesus ja Tanhupallo. Kirkkoveneitä oli tällä kertaa piirretty vain yksi.

Pelkän viivan äänestyslappuun oli piirtänyt 17 henkilöä. Hymynaamoja löytyi 14 ja sydämiä 12 kappaletta. Sirppi ja vasara olivat löytäneet äänestyslappuihin kolme kertaa. Myös erilaisia piirroshahmoja oli muutamia.

Jotkut äänestäjät käyttivät äänestyslippuaan laajempaan kirjalliseen ilmaisuun. Lapuissa luki muun muassa: ”Suomalaiset ovat lammaslauma, Venäjä on lammaskoira ja Niinistö on lammaspaimen.”, ”Mänkee vanhat ukot eläkkeelle!” sekä ”Tämä lippu oikeuttaa valittamaan asioista”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Länsi- ja Pohjois-Suomeen on luvassa sadetta, idässä kesäisiä lämpötiloja

Blockfestin aikana poliisilla riitti hommaa Tampereella – huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja alueelle liputta ryntäileviä nuoria

Outojen voimien valtaamaan newyorkilaistaloon sijoittuva Control on espoolaisen Remedyn toistaiseksi suomalaisin peli

Häkämies varoittelee palkansaajaliittoja tavoittelemasta liian suuria palkankorotuksia – "Näkymä on heikentynyt"

Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä – poliisi tutkii omakotitalon paloa Ylitorniolla murhan yrityksenä

Rinne budjetista Demokraatille: Korkeakoulujen lisärahat tulevat varmasti, mutta niiden jaksotus on auki

Rattijuopoksi epäilty oli hukkua paetessaan poliisia Espoossa – apuun venepoliisi ja jopa lennokki

Sellissä ilman luonnonvaloa tai virikkeitä – Suomelle on huomautettu toistuvasti poliisin tiloissa säilytettävien tutkintavankien oloista, ministeriöllä alustavia ratkaisuja

Polkupyöräilijä kuoli risteysturmassa Oulussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.