Presidentti Niinistö: Aikoinaan kansainvälinen yhteistyö tuki myös meitä

Kirkon perinteinen yhteisvastuukeräys käynnistyy tänään. Presidentti Sauli Niinistö avasi keräyksen puheellaan puoliltapäivin.

Tuotosta 60 prosenttia menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Viidennes käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja viidennes kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

– Aikoinaan kansainvälinen yhteistyö tuki myös meitä suomalaisia. Nyt satavuotiaana Suomi on yksi maailman vauraimmista maista, presidentti muistutti.

Kotimaassa keräys auttaa tänä vuonna ihmiskaupan uhreja. Tavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisen avun ulkopuolelle putoavia uhreja. Presidentin mukaan Eurooppaan suuntautuneen pakolais- ja muuttoliikkeen takia myös Suomessa on yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat vaarassa joutua ihmiskaupan uhreiksi.

– Ihmiskaupassa ihmisyys on kauppatavaraa, ja se on ihmisarvon syvää loukkaamista, presidentti totesi.

Esimerkiksi Jordaniassa keräyksellä tuetaan Syyriasta sotaa paenneiden nuorten koulutusta ja toimeentuloa, mikä ehkäisee altistumista ihmiskaupalle ja muulle hyväksikäytölle. Presidentti Niinistö totesi, että Jordaniaan on maan väkilukuun nähden tullut erittäin paljon Syyrian sotaa paenneita ihmisiä. Niinistön mukaan parasta apua on paikalla annettu apu.

– Jonain päivänä Syyrian nuoret rakentavat kotimaansa uudelleen, ja tulevaa jälleenrakennustyötä pohjustetaan nyt muun muassa yhteisvastuukeräyksen kautta.

Yhteisvastuukeräys järjestetään nyt 68. kerran. Presidentin mukaan avun tarvitsijoita on paljon, mutta niin on myös avun antajia. Keräys jatkuu toukokuun ensimmäiseen päivään asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.