Presidentti Niinistö: Eurokriisi on koko lännen haaste

Presidentti Sauli Niinistön mielestä euroalueen kriisi ei ole vain Euroopan kriisi. Hänen näkemyksensä mukaan se on haaste koko läntiselle maailmalle.

Niinistö arvelee, että ehkä lännessä on suhtauduttu liian ylimielisesti talousvaikeuksiin. Hän muistutti, että lännessä on vain miljardi ihmistä, kuin muualla ihmisiä on kuusi miljardia. Lännen pitää parantaa kilpailukykyään.

Niinistö on huolissaan etenkin siitä, että finanssikriisi on yhdistymässä yhteiskunnalliseksi kriisiksi. Tähän sisältyy myös ahneuden nousu. Tärkeää hänen mielestään on, että Suomessa pidetään yllä yhteiskunnallista eheyttä.

Niinistö tarkasti tänään Karjalan prikaatin Kouvolan Vekaranjärvellä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Niinistö teki Puolustusvoimien ylipäällikkönä teki tarkastuskäynnin joukko-osastossa. Hän oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä. Varusmiehet ottivat hänestä tehtävänsä selvästi vakavasti.

Niinistö onnitteli tänään myös puhelimitse Ranskan uutta presidenttiä Francois Hollandea vaalivoitosta. Päämiehet tapaavat ensimmäisen kerran Naton huippukokouksen yhteydessä Chicagossa toukokuun lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.